Otkrivamo najbolje tehnike farabanja kose, koje mogu nositi plavuše, brinete i crvenokose!

Nakon ombre tehnike, koja je postepeno sjenčila kosu od tamne do svijetle nijanse, došao je red na hair strobing, a zatim balayage, da bi se sada pojavila nova tehnika farbanja kose poznata pod nazivom lived-in. 

Zapravo, ona se odnosi na specijalnu tehniku nijansiranja koja imitira prirodan izgled kose koja poprima svjetlije nijanse pod uticajem sunca.

Veoma je važno da ona ostane što prirodnija, tako da treba stvoriti što diskretnije stapanije nijansa u kosi. Dobra stvar je što ovaj novi trend stoji jednako dobro plavušama, brinetama i crvenokosama, što je glavni razlog njegove nagle i velike popularnosti.

Za plavuše: Bejbilajt pramenovi

Ovaj trend je savršen za proljeće, jer uz pomoć njega možete osvježiti svoju boju, jer će dodatni sloj boje vašoj kosi dati novu dimenziju. Tamnije plavuše bi trebalo da osvježe svoju kosu plavim pramenovima (bejbilajts tehnika), koji izgledaju veoma prirodno, kao da im se kosa prosvjetlila pod efektom jakog sunca.

files

Dame koje posjeduju tamni korjen ne bi trebalo da brinu, jer oni mogu biti čak i poželjni. Tamni korjen može dati kosi pravi ljetnji luk koji se dobija tokom sunčanja na plažama.

files (1)

Za brinete: Brond tehnika

Brond je savršen spoj plave i braon boje. On posebno odgovara prirodnim brinetama, jer pruža meke, svijetle tonove, koji prosvjetljavaju kosu poput sunca.

Brinete bi trebalo da se koncentrišu na tamni korjen, jer upravo od njega kosa počinje da poprima nijanse svijetlo plave boje- od korjena ka vrhovima. Ova boja stoji odlično djevojkama sa svijetlim i malo žućim tenom.

files (2)

Nakon što isprobate brond tehniku, primjetićete još jednu korist – izgledaćete mnogo mlađe. Tamne boje mogu da dodaju godine, tako da dodavanjem svjetlijih nijansi oko lica, postiže se dosta mlađi izgled.

files (3)

Za crvenokose: Različite boje jagode

Prirodne crvenokose mogu osvježiti svoje izdanje, tako što će dodati različite nijanse jagode na svoju prirodnu boju kose. Ovaj trend je savršen za proljeće, zbog svoje tople, crvenkaste boje. Ona izgleda prelijepo na dnevnoj svjetlosti, i odlično stoji damama svijetle puti.

files (4)

Ipak, ove neobične boje nisu samo za blijedu kožu, već izgledaju jednako dobro i na tamnijoj i maslinastoj. Ako želite da postignete dublju dimenziju i efekat gustine, dodajte malo kesten nijanse.

files (5)

Izvor: elle