Prvo mjesto na Drugom banjalučkom “M:tel” polumaratonu u muškoj kategoriji osvojio je Kenijac Hilari Kiptun Kimajo, a u ženskoj Kristina Moro Oigo iz Najrobija.

Kimajo je dužinu polumaratona od 21 kilometra istrčao u vremenu 1:04:03 časa, dok je Oigo polumaratonsku dionicu istrčala u vremenu 1:13:37 i oboje takmičara oborili su rekorde banjalučkog polumaratona.

Drugo i treće mjesto u muškoj kategoriji zauzeli su Kenijci Abel Kibet Rop i DŽoel Maina Mvangi, a u ženskoj konkurenciji drugo i treće mjesto osvojile su Kenijke Stela Barsosio i Agnes Čebet.

Najbrža ženska ekipa u Štafetnom polumaratonu je tim “Stazama Branka Ćopića”, koji je predvodila promoterka Drugog banjalučkog polumaratona i najbrža atletičarka BiH Lucija Kimani, dok je prvo mjesto u muškom Štafetnom timu pripalo ekipi “Otpisanih”.

kenijci polumaraton-1
Prvo mjesto u kategoriji najbrže polumaratonke na području regije pripalo je Ani Subotić, reprezentativki Srbije, koja će ove godine učestvovati i na Olimpijadi u Riju, gdje će trčati maraton.

Najbolji trkač u regionu je Srđan Samardžić.

kenijci polumaraton-2U okviru Drugog banjalučkog maratona u “Trci zadovoljstva”, koja je okupila rekordan broj učesnika rekreativaca, nagradu za najboljeg punoljetnog učesnika dobio je Rajko Todorović, dok je najbrži među najmlađima bio Bojan Gajić.

Organizatori Drugog “M:tel” banjalučkog polumaratona izrazili su zadovoljstvo ovogodišnjom trkom, ističući da je ove godine oboren rekord po ukupnom broju trkača koji su došli do cilja.

“Više od 5.000 ljudi učestvovalo je u Drugom banjalučkom `M:tel` polumaratonu od kojih je oko 1.000 Banjalučana, više od 1.000 gostiju iz regiona i svijeta, četiri olimpijca, preko 40 elitnih trkača. Više od 3.000 naših sugrađana učestvovalo je u trci zadovoljstva `Nektar fan ran` i preko 350 štafetnih timova”, saopšteno je iz Službe za informisanje Drugog “M:tel” polumaratona.

Direktor ovog polumaratona Vladimir Selec zahvalio je svima koji su učestvovali, te sponzorima što su organizatorima ukazali povjerenje i pružili podršku u organizaciji.

Čestitke svim učenicima i organizatorima uputila je i ministar porodice, omladine i sporta Republike Srpske Jasmina Davidović kao i zamjenik gradonačelnika Banjaluke Jasna Brkić.

Sponzori Drugog banjalučkog polumaratona su kompanije “M:tel”, “Nektar” i “Gasprom”.

Sve trkače na ulicama Banjaluke danas je bodrilo na desetine hiljada Banjalučana.

Izvor: Srna