Trka zadovoljstva održana je uporedo sa drugim polumaratonom na Trgu Krajine u nedjelju, 09.05.2016. godine sa početkom  u 9:15 časova.

Trku zadovoljstva, dužine 3 km, mogli su da trče svi Banjalučani i gosti našeg grada, koji nisu profesionalni sportisti, a vole sport i rekreaciju. Sudeći po velikom odzivu od oko 3000 trkača Trka zadovoljstva je bila događaj podjednako uspješan kao i Polumaraton.

 Banjalučka pivara je tom prilikom nagradila Rajka Todorovića, najbržeg u kategoriji punoljetnih učesnika “Nektar Fun Run” i to nagradom u iznosu od 300 000 ml Nektar piva i Bojana Gajića, najbržeg u kategoriji maloljetnih lica  s nagradom bicikl.

“Drago nam je što smo dio ove pozitivne sportske priče, jer je ovo najljepši mogući vid  promocije aktivnog i zdravog života lokalne zajednice. “Nektar Fun Run” i banjalučki polumaraton ujedno su i prilika da se na najljepši mogući način promoviše naš grad i turistički potencijali, a ujedno i da se utiče na rast lokalne ekonomije i cjelokupne privrede. Cilj nam je da ovaj sportski događaj, u godinama koje dolaze, postane nezaobilazan datum na mapi sportskog i društvenog života Banja Luke, a rekordan broj učesnika naše trke “Nektar Fun Run” zasigurno ide u prilog tome,” izjavila je Milka Stanivuković PR menadžer Banjalučke pivare.