Suvo pranje je efikasan metod uljepšavanja kože i smanjuje vidljivost ženskog neprijatelja koji se zove celulit.

Prihvaćen je od strane mnogih poznatih dama, kao što su Miranda Ker i El Mekfirson. Potrebno vam je oko 10-ak minuta dnevno, a ovaj način “četkanja tijela” vam neće isprazniti novčanik i može vam pomoći da se zauvijek riješite celulita na zadnjici i butinama, suve kože i potkožnih dlačica.

Smanjenje vidljivosti celulita

Ukoliko tražite prirodan način da uklonite neželjeni izgled kože koja podsjeća na koru od narandže, suvo pranje je pravo rješenje. Nakon samo 3-4 nedjelje riješićete se neravnomjerne kože na butinama i zadnjici.

Svilenkasta glatka i čvrsta koža

Suvo pranje kože je jeftinija varijanta pilinga i ukloniće površinski sloj mrtvih ćelija. Eliminisaće beživotni izgled kože i učiniti je prijatnom na dodir.

Poboljšava cirkulaciju

Suvo pranje može da se posmatra kao vrsta masaže i u ovom kontekstu poboljšava protok krvi. Četkanjem kože stimuliše se kretanje limfe kroz limfni sistem.

Smanjenje potkožnih dlačica

Najefikasnije oružje protiv potkožnih dlačica je redovni piling kože, a suvo pranje upravo to nudi.

Povećanje energije

Mnoge žene počinju svoj dan suvim četkanjem i tuš kabinom i to im pomaže da koža ostane čvrsta. Samo suvo pranje će izazvati prijatan osjećaj na koži i opustiće vas.

Tehnika pranja

Prvo i osnovno, neophodno je da operete kožu. Pranje se vrši dugim pokretima i primjenom umjerenog pritiska. Važno je da krenete sa pranjem od kraja tijela do srca. Počnite od stopala, a zatim preko koljena prema svojoj zadnjici. Posvetite više vremena problematičnim oblastima na kojima je celulit najuočljiviji. Preporučujemo da stomak operete u kružnim pokretima u pravcu kretanja kazaljke na satu. Isto važi i za donji dio leđa.

Ruke “očetkajte” od prstiju do lakta, a zatim od lakta do ramena. Na kraju ramena, krećući se od glave do grudi. Budite nježni.

Većina ljudi primjenjuju suvo pranje kože ujutru, ali možete učiniti to u bilo koje doba dana. Uvijek se istuširajte nakon suvog pranja da uklanite “mrtvu” kožu i primjenjujte prirodna ulja za njegu kože ili hidratantna mlijeka.

Tuširajte se sa naizmjeničnom toplom i hladnom vodom. (Provedite nekoliko sekundi pod mlazom hladne vode, zatim nekoliko pod tekućom vrućom vodom. Ponovite to nekoliko puta.)

Kakvu četku koristiti?

Četka za tijelo treba da bude sa mekanim vlaknima da ne izazove nepotrebnu bol i iritaciju. Najbolje je da koristite četku sa prirodnim vlaknima, jer je blaga na koži, ali možete naći i dobre četkice sa mekim sintetičkim vlaknima. Duža drška može značajno olakšati proces pranja.

Ne zaboravite da redovno operete četku toplom vodom i sapunom da se ukloni sva nečistoća. S obzirom da suvo pranje ne iritira zdravu kožu može se praktikovati svakodnevno prije tuširanja. Zbog prijatnog osjećanja i opuštajućeg efekta, mnoge žene praktikuju dva puta dnevno i kažu da je to prava zavisnost.

Dovoljno da operete kožu 3 puta nedjeljno. Poslije tretmana, koža će biti roze, ali ne bi trebalo da bude jako crvena i osjetljiva na dodir. Preskočite pranje ako imate opekotine od sunca ili otvorenu ranu na koži.