Umjetnost stvaranja kosom, sitnim svilenim trakicama te strast za putovanjima, frizerska kreativka Mare Bosančić iz Splita odlučila je zaokružiti u cjelinu i dati pečat s nečim sasvim drugačijem.

Ako poželite pomaknuti granice mode te staviti turban koji pritom izgleda kao dio koji je napravljen od vaše kose, dovoljno je skupiti kosu u niski zaglađeni rep te staviti turban na glavu koji je napravljen od međusobno isprepletenih pletenica te svilenih trakica u šarenim koloritima ljetnih nijansi.

Inspiraciju je pronašla u ženama Afrike, onima iz Burkine Faso te afričkih plemena BoroBoro gdje žene očaravaju kreativnošću i stilom unatoč lošem standardu življenja.

Strast za putovanjima i istraživanje drugačijih modnih običaja odvela ju je i do plemena Padaung koji vijekovima čuvaju plemensku tradiciju dugih vratova koji su po njima simbol uzvišene ljepote, što joj je bila inspiracija za ogrlice kojima su žene žirafe izduživale vrat.

Nakit od kose napravljen je od kvalitetnog sintetičkog vlakna te isprepleten svilenim trakicama, ušiven šivaćom mašinom dovoljno čvrsto da možete novi stil isfurati više puta.

Za ovo inspirativno snimanje zaslužan je mladi i talentovani fotograf iz Splita Ivan Gudić, a odjevne predmete na modelu iz agencije Talia models Gordani Dude, osmislila je Mare Bosančić čije kreacije potražite na Facebook-u.

Izvor: fashion.hr