U banjalučkom parku Petar Kočić u nedjelju s početkom u 12 časova održaće se akcija ”Ulica za kolica” u kojoj djeca, mame i osobe sa invaliditetom u kolicima opominju vozače za nesavjesno parkiranje.

Iz udruženja ”Dobar dan – centar za kreativni rast i razvoj” koje organizuje akciju kažu da se u Banjaluci automobili često parkiraju na trotoarima, i na taj način sprečavaju djecu i roditelje, te bake i dede da se bezbjedno kreću.

Organizaori kažu da su poslali poruku svim učesnicima u saobraćaju, pa će tako kolica parkirati na ulice na par minuta, kako bi pokazali kako je to kad se zauzmu naše ulice (trotoari).

Do tada vas pozivamo da sa svojom djecom crtate pravilno i nepravilno parkiranje i crteže ostavljate pod brisač automobilima parkiranim na trotoaru”, poručili su iz Udruženja.

Osim toga djeca su uputila poruku nesavjesnim vozačima: “Ipak, najteže je roditeljima koji voze braću i seku u kolicima, kao i čikama i tetama koji koriste invalidska kolica.

Kad se automobil parkira na trotoaru, to znači da mi moramo izaći na ulicu da ga zaobiđemo i samim tim ugroziti kako naš život, tako i život drugih učesnika u saobraćaju. Odlučili izaći na ulice i podsjetiti na to i vozače.

Znamo da je gužva i da ste pod stresom, ali vas molimo da mislite i na nas jer: TROTOAR JE NAŠA ULICA – ULICA ZA KOLICA!”.

Izvor: nezavisne