Dvanaestoro djece poginulo je u saobraćajnim nesrećama na putevima Republike Srpske u protekle četiri godine, rekao je direktor republičke Agencije za bezbjednost saobraćaja Milija Radović.

Od ukupno 12 poginulih, sedmoro djece stradali su kao putnici u vozilu, a petoro kao pješaci.

Kao putnici u vozilu smrtno je stradalo sedmoro djece, što govori o odgovornosti odraslih za bezbjednost djece, odnosno da se u Republici Srpskoj, u najvećoj mjeri, djeca ne prevoze na bezbjedan način“, rekao je Radović novinarima u Banjaluci prije obuke o bezbjednosti saobraćaja u zonama škola.

Radović je ukazao na prošlogodišnje rezultate akcije vezivanja pojasa i korišćenja auto-sjedišta za djecu koji su pokazali da se tri od četiri djeteta prevoze na nepravilan način.

Moramo mnogo više uraditi da bismo povećali korišćenje dječijih auto-sjedišta“, istakao je Radović i dodao da će u narednom periodu u ordinacijama pedijatara biti postavljen info-graf da bi se povećao stepen korišćenja dječijih auto-sjedišta.

On je istakao da je bezbjednost saobraćaja u prva četiri mjeseca ove godine na znatno višem nivou nego u istom periodu lani, iako je broj saobraćajnih nesreća u kanjonu Vrbasa neprijatno iznenadio, te je izrazio očekivanja da će “Putevi Republike Srpske” preduzeti određene mjere da bi se utvrdilo zašto se na tim putevima događaju saobraćajne nezgode.

Radović smatra da se u Srpskoj mora povesti računa o bezbjednosti saobraćaja prilikom donošenja prostornih planova, te je naveo primjer da nije dobro planirati školu s jedne strane puta, a pekaru s druge.

Problem u Republici Srpskoj je i kontrola pristupa putevima, jer se na svakih 50 metara nalazi neki priključak, kuća, benzinska pumpa ili ugostiteljski objekat“, kaže Radović.

On je istakao da se vodi računa da samo ispravni autobusi prevoze djecu na ekskurzije, te da autobusi rjeđe učestvuju u saobraćajnim nezgodama, ali je istakao potrebu redovnih tehničkih pregleda autobusa.

Radović je rekao da su gradski i prigradski autobusi stari i da predstavljaju odraz ekonomskog stanja društva, ali da moraju biti ispravni.

Viši stručni saradnik za saobraćaj i puteve u opštini Novi Grad Borislav Šljokavica smatra zadovoljavajućom bezbjednost saobraćaja u ovoj opštini jer lokalna zajednica mnogo ulaže u unapređenje bezbjednosti.

Vršilac dužnosti dekana Arhitektonsko-građevinsko-geodetskog fakulteta u Banjaluci Brankica Milojević smatra neophodnim preduzimanje određenih sistemskih rješenja da bi se podigao nivo bezbjednosti saobraćaja kroz izradu prostorno-planske dokumentacije, kao i da se povede više pažnje s ciljem integralnog planiranja u segmentu bezbjednosti saobraćaja.

Ona smatra da ima puno prostora za unapređenje u ovoj oblasti, a jedan od vidova je edukacija predstavnika organa koji se bave upravljanjem prostorom.

Obuka “Bezbjednosti saobraćaja u zonama škola” održava se u okviru “Sistema obuke za zaposlene u jedinicama lokalne samouprave”, u organizaciji Ministarstva uprave i lokalne samouprave i Agencije za bezbjednost saobraćaja Republike Srpske.

Obuka je namijenjena načelnicima odjeljenja u čijem djelokrugu rada su poslovi bezbjednosti saobraćaja, te službenicima u jedinicama lokalne samouprave koji se bave poslovima saobraćaja, odnosno stambeno-komunalnim poslovima i direktorima osnovnih škola.

Izvođači obuke su profesori sa Saobraćajnog fakulteta u Beogradu i Arhitektonsko-građevinskog fakulteta u Banjaluci, kao i predstavnici Agencije za bezbjednost saobraćaja Republike Srpske.

Izvor: srna