Život može biti veoma stresan, ali da li ste ikada primjetili da neke žene izgledaju stalno energično?

Čak i u onim situacijama kada im izmiče tlo pod nogama, one pokazuju nevjerovatan spokoj. Čini se da ima nekoliko trikova skrivenih u rukavu koji mogu da pomognu čak i u najtežim trenucima.

Želite li da uvijek izgledate veselo, energično i jako? Otkrijte njihove tajne.

Kalendar

Priprema je ključ, a adaptacija je isto tako važna. Napravite raspored i trudite se da ispunite sve zapisano. Bez obzira da li vaš kolega radi suviše sporo ili vaša djeca nisu otišla na vrijeme na čas stranog jezika, stalno sebe podsjećajte da su neke stvari jednostavno van vaše kontrole i najbolji način da se izborite sa njima je da se prilagođavate situacijama.

zenski-magazin-tajne-zena-koje-nikad-ne-izgledaju-zapusteno (6)

Uvijek krenite ranije

Koliko puta vam se desi da vjerujete da možete stići bilo gdje za 20 minuta, ali u stvarnosti vam je potrebno oko sat vremena. Razmotrite činjenice da vam je potrebno samo oko 5 minuta da izađete iz kuće, a uvijek se može desiti da budete zaglavljene u saobraćaju i iznad svega morate da idete do pumpe da napunite svoj prazan rezervoar… Odjednom shvatite da već kasnite 30 minuta. Zato uvijek dodajte najmanje 20 minuta, tako ćete stići na vrijeme i nećete biti nervozne.

One znaju kako da kažu “ne”

Razmislite da li ćete biti u stanju da završite sve, kakve su šanse da krajnji rezultat budu dobri prema vašim standardima? Ovladajte vještinom da kažete “ne”. Nećete razočarati ljude oko sebe, već, kada dođe vreme dobićete potvrdu za dobro obavljen posao.

zenski-magazin-tajne-zena-koje-nikad-ne-izgledaju-zapusteno (7)

One vode računa o sebi

To znači izdvajanje dovoljno vremena za spavanje, i za sva ona mala zadovoljstva kao što su povremeni manikir ili ispijanje pića sa prijateljima u cilju održavanja svoje sreće. To je jedini način da nagradite sebe za dobro urađen posao i da se odmorite od svakodnevnih problema i odgovornosti.

Sa nekoliko riječi, ako ne želite da stalno izgledate “otrcano” u očima ljudi oko vas, morate pronaći svoj put, svaki dan da izdvojite vrijeme koje će značiti samo za vas.

Izvor: ženskimagazin