Veliki muzički spektakl “Kastel Rock Fest” održaće se u petak, 10. juna, na banjalučkoj tvrđavi Kastel, gdje će nastupiti muzička senzacija “Rock simfonija” i legendarni sastav “Kerber”.

Organizator koncerta Siniša Tomić ispred Hard rok radija ističe da pripreme teku po planu.

Imamo najbolju tehniku i opremu koja je bila dostupna na našim prostorima i koja je angažovana na pripremi ovog koncerta. ‘Rock simfonija’ je spremna, ‘Kerber’ stiže dan ranije, tako da je sve spremno za samu organizaciju i održavanje ‘Kastel Rock Festa‘”, istakao je Tomić.

Organizator je dodao da su karte u pretprodaji po cijeni od 10 KM i da se mogu nabaviti na Trgu Krajine, u turističkoj agenciji “MG travel”, “Peckham” pabu, kao i na internet sajtu kupi.ba.

Sam spektakl će početi u 20 časova, a najavljujemo i prodaju VIP ulaznica po cijeni od 15 KM, koje će se moći nabaviti na pomenutim prodajnim mjestima“, dodao je Tomić.

Osnivač “Rock simfonije” Dragan Moconja ističe da su pripreme u toku i da najavljuje pravi muzički spektakl za publiku u gradu na Vrbasu.

Očekuje nas najbolja tehnika, odnosno oprema do sada. Preko 50 muzičara koji čine ‘Rock simfoniju’ će biti na velikoj bini na Kastelu. Svi se radujemo koncertu pod otvorenim nebom. Sama tvrđava daće posebnu čar ovom spektaklu. Vjerujem da će srednjovjekovne zidine stvoriti poseban vizuelni utisak, a i mi se radujemo jer konačno imamo više prostora na bini“, istakao je Moconja.

Muzičar dodaje da “Rock simfonija” priprema repertoar u kojem će dominirati domaće pjesme.

Najavili smo domaći repertoar jer smo stranu simfoniju pred Banjalučanima svirali već nekoliko puta, a domaću smo svirali samo jednom i dosta ljudi je bilo zainteresovano da dođe na taj koncert. Koliko sam shvatio po snimcima, ljudima je draža domaća simfonija“, dodao je Moconja.

Rock simfonija” će ovaj put imati i dva banjalučka gostujuća muzičara među kojima su basista Darko Karać i pjevač grupe “Ultrazvuk” Dražan Pozderović Oskar.

Svakodnevno radimo probe u Domu omladine, jer je to jedini prostor u gradu gdje možemo svi stati“, dodao je kroz šalu Moconja.

Posljednja generalna proba orkestra će se održati u četvrtak, dan prije koncerta.

Dragan Moconja je dodao da nakon koncerta na Kastelu “Rock simfonija” priprema nastup na Zelenkovcu, koji će se organizovati 20. avgusta.

Topla ljubavna priča “Rock simfonije”

Članovi “Rock simfonije” unutar orkestra gaje poseban odnos pa je tako nedavno organizovana rođendanska zabava za bubnjara Draženka Kopuza, kojem je pjevačica “Rock simfonije” Milana Smiljanić tom prilikom napisala pjesmu.

Sjela sam za klavir i sklopila numeru pod nazivom ‘O nama’ i tek onda sam shvatila zašto sam je napisala i za koga. Nakon toga dobila sam ideju da uz pomoć ostalih članova orkestra snimimo  pjesmu i video-spot i iskoristimo je kao poklon“, istakla je pjevačica “Rock simfonije” Milana Smiljanić.

Rock juni u Banjaluci

Početak juna i nadolazeće ljeto, Banjalučani će kao i prethodnih godina obilježiti uz dobru muziku i druženje sa popularnim bendovima iz zemlje i inostranstva. Kompanija m:tel je i ovoga puta tu da podrži i oboji ove tople dane muzikom.

Za kraj ove radne sedmice organizovana su dva rock koncerta, a prvi od njih je „Rock veče“ na Vodenom parku „Aquana“,  u četvrtak 9. juna 2016. godine, sa početkom u 21 sat. Ovim koncertom biće otvorena ljetna sezona ovog Vodenog parka, a svoje hitove će sa ljubiteljima ove vrste muzike podijeliti Kiki Lesendrić i „Piloti“, „Neverne bebe“ i „Električni orgazam“.

Dan nakon ove rock manifestacije, u petak 10. juna, na tvrđavi Kastel će biti održan jedanaesti po redu “Kastel Rock fest 2016”, kada će grad na Vrbasu imati priliku da zapjeva uz niški bend „Kerber“ i domaću „Rock simfoniju“.

Nema boljeg načina da se najavi ljeto od dobre muzike, zato vas pozivamo da budete dio ovih sjajnih muzičkih događaja.

Izvor: nezavisne