БАЊАЛУКА, 13. ЈУНА /СРНА/ - Министар здравља и социјалне заштите Републике Српске Драган Богданић разговарао је данас са најбољим студентима медицине школске 2014/2015. године.

Ministar zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske Dragan Bogdanić najavio je da će biti zaposleno 15 najboljih studenata medicinskih fakulteta u Banjaluci i Foči.

Bogdanić je naveo da će 10 najboljih studenata banjalučkog Medicinskog fakulteta biti zaposleno u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske, Domu zdravlja, Medicinskom fakultetu i u drugim zdravstvenim ustanovama u Banjaluci.

malaSl

Pet najboljih studenata u Foči biće primljeno u zdravstvene ustanove i na Medicinski fakultet u Foči“, rekao je Bogdanić novinarima nakon prijema organizovanog za studente.

On je naglasio da će resorno ministarstvo dati saglasnost na prijem svakog zdravstvenog radnika, prema potrebama zdravstvenih ustanova.

Bogdanić je naveo da trenutno ima 167 nezaposlenih ljekara u Republici Srpskoj, ali da su i dalje medicinske sestre najtraženija radna snaga.

On je poručio da će biti pronađen način da mladim nezaposlenim ljekarima bude omogućeno volontiranje dok ne dobiju stalno zaposlenje.

Brankica Kreća iz Novog Grada, koja je diplomirala na Medicinskom fakultetu u Banjaluci, zadovoljna je odlukom da bude zaposleno 15 najboljih studenata medicine i što je iskazana dobra volja da se u dogledno vrijeme i ostalim ljekarima omogući sticanje radnog iskustva.

NJen kolega Boris Tomić iz Banjaluke zahvalio je resornom ministru i direktorima zdravstvenih ustanova na sastanku i odluci da najbolji studenti budu zapsoleni.

Prijemu su prisustvovali i generalni direkor Univerzitetskog kliničkog centra Republike Srpske Mirko Stanetić, direktor Univerzitetske bolnice u Foči Veljko Marić, direktor Doma zdravlja Banjaluka Gordana Tešanović, dekan Medicinskog fakulteta u Banjaluci Milan Škrobić i dekan Medicinskog fakulteta u Foči Veljko Marić.

Izvor: agencije