Ovog ljeta popularno je da pola kose uhvatite, a pola kose da pustite da slobodno pada.

Na velika vrata se vraća “polurep”, frizura popularna u 90-im – pola kose uhvaćeno u rep na vrh glave, a pola kose pušteno da slobodno pada. Umjesto repa, kosu možete vezati i u punđicu. Dobićete isti efekat. Puštena kosa imaće volumen, izgledaće gušće i sa teksturom.

pola-kosa-uhvaceno-pola-pusteno-3

Polurep obožavaju svjetske zvijezde, kao vatrena J.Lo, Ariana Grande, famozna Rijana ili Sara Džesika Parker.

pola-kosa-uhvaceno-pola-pusteno-4

Bitno je da izaberete pravu visinu “polurepa”, odnosno “polupunđice”. Stilisti i frizeri vam preporučuju da ne pretjerujete sa visinom, da kosu ne podižete baš na sam vrh glave, odnosno tjemena, nego malo niže. Ostavljaju vam da po želji izaberete da li ćete kosu, koju podižete u polurep ili punđicu, uhvatiti od uha do uha ili od rubova obrva.

pola-kosa-uhvaceno-pola-pusteno-5

Frizuru možete stilizovati na razne načine uredno, besprijekorno začešljano ili neuredno, tzv. “messy look”, koji je glavna beauty senzacija već nekoliko sezona za redom. Ako se odlučite za razbarušeni, nehajni, messy stil, napravite talase od puštene kose. Takođe je bitno da rep odnosno punđica budu labavo uhvaćeni. Rep možete i natapirati, dok punđicu možete uhvatiti, da li tako što ćete podignutu kosu provući nekoliko puta kroz traku za kosu ili ćete prvo smotati kosu, pa je tek onda zavezati.

pola-kosa-uhvaceno-pola-pusteno-6

Ovog ljeta su vam dostupni razni sprejevi za kosu na bazi morske soli, koji će vam pomoći da kosa izgleda razbarušeno.

Frizuru možete nositi u svim prilikama. Uredno začešljana idelana je za svečane prilike, dok je messy pravi izbor za opuštene varijante, za plažu, šetnju ili večernji izlazak.

pola-kosa-uhvaceno-pola-pusteno-7

Ako se odlučite za messy look, važno je da zadržite taj “I woke up like this” vajb. Kao da ste tek ustale iz kreveta, nehajno, a istovremeno da izgledate ultra šik i sexy, trendi, privlačno i neodoljivo.

pola-kosa-uhvaceno-pola-pusteno-9

Izvor: ženskimagazin