Autobusi koji prevoze putnike do Crnogorskog i Hrvatskog primorja, ovih dana ispunjeni su do posljednjeg mjesta, pa su prevoznici u slučaju da se ukaže potreba obezbijedili dodatne linije za Jadran.

Rukovodilac Autobuske stanice Nataša Laušević, kaže da je sezona godišnjih odmora u toku te da Banjalučani masovno odlaze na more.

“Prije nekoliko dana gužve su se znatno pojačale na svim linijama koje voze ka moru. Takvo stanje će potrajati sve do kraja avgusta, a nekad se desi da sezona traje i do sredine septembra. Niko od putnika neće biti uskraćen za prevoz, jer smo spremili autobuse velikih kapaciteta. Ukoliko bude velika gužva na nekim linijama, uvešćemo kao i ranijih godina dodatne autobuse”, kazala je Lauševićeva.

Direktor preduzeća “Autoprevoz” Dejan Mijić ističe da najveće gužve očekuju sredinom avgusta, kada je špic sezone za većinu Banjalučana.

“Mi imamo svako veče linije za Crnu Goru, tačnije za Herceg Novi, Tivat i Budvu, a kada je Hrvatska prevozimo putnike do Makarske, Zadra i Rijeke. Dešava se u avgustu da na redovnim linijama imamo veliku gužvu, pa onda uvodimo ili dodatni autobus ili vozimo autobusima većih kapaciteta”, rekao je Mijić.

I u agenciji “Bočac-turs” ističu da već godinama u večernjim časovima voze ka Hrvatskom i Crnogorskom primorju.

“Mi smo veoma zadovoljni sa brojem putnika koji trenutno putuju našim linijama do mora. Sve zavisi i od vremenskih uslova ali kako je krenulo, ljetna sezona će biti dobra”, kazali su u ovoj agenciji i dodali da njihovi autobusi voze svakodnevno za Bar, Budvu, Herceg Novi i Split.

Banjalučanka Sanja Bojić kaže da svake godine autobusom putuje u Igalo.

“Na moru ne koristim automobil jer je problem naći parking a i prilično je skup. Iz tog razloga drugarice i ja putujemo autobusom a i osjećam se sigurnije kada ne moram da vozim na toliku daljinu. Linija ima dovoljno i smatram da je Banjaluka dobro povezana sa turističkim centrima na Jadranu”, kazala je Bojićeva.

Polasci

Nataša Laušević rekla je da karta u jednom pravcu do ljetovališta u Crnoj Gori košta 51 KM a povratna 81 KM.

“Polasci na liniji za Herceg Novi, Tivat i Budvu su svaki dan u 23 časa dok autobus koji ide do Bara i prolazi kroz Herceg Novi i Budvu kreće u 21.45 časova. Imamo liniju i do Igala a polazak je u 20.45 časova. Svakog jutra u pet časova autobusi voze za Split, Makarsku i Ploče. Cijena karte do Splita je 35 KM, dok je do Makarske 41,65 KM”, kazala je Lauševićeva.

Izvor: Glas Srpske