Želite ukrasiti svoje tijelo tetovažama, ali bez upotrebe igala i odlaska kod tatuu majstora? Napravite ove sjajne metalik tetovaže kao stvorene za ljetne dane.

Na SheKnows sajtu kažu da su privremene metalik tetovaže primjećene na mnogo muzičkih festivala ove godine i da su kao stvorene za ljeto. Mogu poslužiti kao zamjena za nakit i sigurni smo da ćete biti primjećeni, a možete ih napraviti sami.

Privremene tetovaže koje se obično nude u primorskim mjestima tokom ljeta nisu ni malo jeftine, pa zašto ne biste probali sami napraviti tetovaže sa materijalom koji već možda imate u svom neseseru.

Potreban metarijal:

  • Metalik srebrna i zlatna, vodootporna olovka za oči ili sjenka u kremi
  • Sintetičke četkice za šminkanje
  • Šabloni napravljeni od izolir trake
  • Sprej za učvršćivanje šminke ili lak za kosu

Sve što treba da uradite jeste da od izolir trake napravite šablon onoga što želite da “tetovirate”. Nacrtajte lijepu šaru, isijecite pomoću skalpela ili makaza pa zalijepite šablon na ruku ili gdje već želite da stavite vašu tetovažu.

Tetovaže2

Pomoću četkice za šminkanje nanesite metalik senku preko šablona, a zatim odlijepite traku. Štapićem ta uši očistite viškove, a zatim sve učvrstite sprejem za učvršćivanje šminke, a ukoliko ga nemate i lak za kosu će sasvim dobro doći.

Izvor: lifepressmagazin.com