Premijera predstave “Sa one strane ulice” Dis pozorišta Banja Luka biće održana večeras, 11. avgusta, u 20.30 časova, u Domu omladine.

-Ovo je druga premijera u ovoj sezoni, u kojoj slavimo 25 godina rada Pozorišta, i nakon eksperimentalno-intrigantne predstave Stevana Šerbedžije “Jezgro napetosti” – saopštili su iz DIS pozorišta.

Režiju potpisuje Milan Bogdanović, asistent režije je Neda Vukadin, koreograf Valentina Koprena, a za obradu tona zadužen je Aleksandar Josipović.

Igraju: Ivane Petrušinki, Tijana A. Kasapović, Anđela Mitrović, Anđela Vukobrat i  Jana Vuksan.

-Nevjerovatno i fascinantno djeluje informacija da svi akteri ovog projeka imaju po 15 godina. Predstava je rađena nespecifičnom tehnikom, još nekorištenom u našem Pozorištu i veliko je osvježenje na repertoaru – istakli su iz Dis pozorišta, a o predstavi kažu sljedeće:

„Koliko često se susrećemo sa nasiljem i koliko smo spremni da pričamo o tome? Da li je teže biti nasilnik ili žrtva i koliko je mala granica između to dvoje? Ova predstava kroz igre sjenki, ples, pantomimu, pjevanje, specifičan dizajn svjetla i inspirativnu muziku pokušaće da odgovori na neka od tih pitanja, ali i da postavi jedno veliko pitanje kako je “SA ONE STRANE ULICE”?“

Ulaznica za ovu predstavu košta tri KM.