Ekipa majstora ravnoteže iz Ljubljane Balansa slackline organizovaće besplatnu salckline radionicu 15. septembra u parku Mladen Stojanović u okviru koje će biti postavljen veći broj slackline-a i longlin-a linija na kojima ćete moći testirati vašu ravnotežu.

Sve se dešava u okviru Drill&Chill Climbing and Highlininig festivala koji se održava u Kanjonu Tijesno .

*Promo-besplatna radionica ravnoteže: 16h-18h

Glava ideja radionice je širenje psiho-fizičke slackline kulture i druženje uz slackline linije, te će iz tog razloga događaj biti besplatan.

Majstori ravnoteže predstaviće vam fizičko-mentalni trening, za svakog ko želi povećati stabilizaciju i reakciju mišića, ojačati centralni dio tijela – core i time, postići bolju kontrolu, nadzor, koordinaciju svog tijela, te ispraviti njegovo držanje i ravnotežu. Igraćete se sa svojim razumom i intuicijom, upoznaćete viši nivo koncentracije i koncept flow-a. Sve naučeno moći ćete primijeniti i u svakodnevnom životu.

Stepen i sadržaj radionice prilagođavamo ličnim mogućnostima učesnika, te je upravo iz tog razloga primjerena svim uzrastima (kao i onima koji se u ovoj vještini nikada nisu još okušali). Na ovim radionicama se i potpuni početnici nauče samostalno prehodati barem 5m, zato ne brinite!

Radionica će trajati 2 sata. Sve što trebate uzeti sa sobom su mekane patike s ravnim đonom, odnosno možete biti i bosi.

Postavite svoje sposobnosti, uvjerenja i poteškoće na tanku liniju, te posmatrajte šta se događa u vašoj glavi! Izvan vaše zone komfora događa se magija.

Izvor: mojkontakt