Porodica je najvažnija na svijetu, treba da se voli i čuva, a svako dijete ima pravo na srećno djetinjstvo, napisali su najmlađi stanovnici RS u literarnim radovima o temi “Porodica na prvom mjestu”, povodom Dječije nedjelje.

Sudbina mi takva i takva mi sreća, što mi nije moja porodica veća. Rado bismo htjeli da nas bude više, ali neko negdje tako zapiše. I tako sam se s time pomirio ja, volim svoju porodicu, neka svako zna – napisao je Đorđe Ilić (11) iz Ugljevika koji je svojom pjesmom o porodici osvojio prvo mjesto u kategoriji učenika od prvog do šestog razreda.

Prve nagrade za literarne radove pripale su i Damjanu  Gospaniću iz Prnjavora, Aleksandri Vračar iz Ribnika i Mileni Mikić iz Istočnog Sarajeva.

Prvonagrađenim đacima su na centralnoj manifestaciji obilježavanja Dječije nedjelje, koja je u petak u organizaciji Ministarstva porodice, omladine i sporta RS održana u zgradi Vlade RS, uručene novčane nagrade. Manifestaciju je uveličao i nastup mališana iz vrtića “Zvjezdice”, koji je dobio zahvalnicu za učešće.

Ministar porodice, omladine i sporta RS Jasmina Davidović je istakla da porodica i škole moraju na viši nivo podići brigu o djeci, a naročito institucije u čijoj je nadležnosti zaštita njihovih prava.

Povodom Međunarodne sedmice djeteta Udruženje “Nova generacija” je u petak organizovalo izložbu fotografija, kreativne radionice i živu biblioteku u “Staklencu” u banjalučkom parku”Petar Kočić”.

Izvor: glassrpske