Period 80-ih godina prošlog vijeka bio je veoma plodan kada je u pitanju moda, te cio modni svijet i svijet ljepote. Mnogo trendova, mnogo toga novog se tada pojavilo, te se te godine pamte uostalom po priličnoj upečatljivosti i jedinstvenim stilovima koji su tada nastajali i koji su se nosili svakodnevno. No, neke trendove su svi toliko zavoljeli, da se nisu zaboravljali, a danas počinju opet da se nose. Ukoliko ste nostalgičarka, onda će vas sve ovo obradovati.

Konjski rep frizura je koju sve djevojke nose, te nema ni svoj trenutak nastajanja kao trend, niti je ikada prestao da bude rutine u ženskom dotjerivanju. Ali baš visoki konjski rep, koji je prebačen na lijevu ili desnu stranu, bio je baš aktuelan u ovom periodu, a sada se opet vraća kao nešto što čak i poznate dame dosta vole.

Beauty trendovi 80 ih koji nam se vraćaju Beauty trendovi 80 ih koji nam se vraćaju

Brojni trendovi su bili i kada je šminka u pitanju. Obilježeno je jarkim i vidljivim bojama kada je makeup  očiju u pitanju. Jarke nijanse i jako naglašene oči bile su tada trend koji je sada jedan od najaktuelnijih.

sminka-80-ih

Još jedan davni trend kada je kosa u pitanju polako se vraća. Slojevito šišanje tada je bilo “must have”, a ovakve frizure se polako vraćaju u modu. Slojevito ošišane šiške, stepnasto ošišana kosa, biće trend koji ćemo opet voljeti.

Beauty trendovi 80 ih koji nam se vraćaju3 Beauty trendovi 80 ih koji nam se vraćaju

 Lokne su uvijek modi, posebno sada kada se talasasta i loknasta kosa radi za bilo koju priliku. No, sitne lokne, koje daju malo “divlji” izgled, bio je dio izgleda koji se u prošlim godinama njegovao i jako volio, a to se ponovo vraća kada su ljepota i njega u pitanju.
kosa-80-ih

Trendovi se vraćaju i kada je boja kose u pitanju. Dame, izvucite svoju boju od žutih i plavih tonova, te slobodno idite ka platinasto plavoj boji koja je 80-ih godina bila veoma popularna. Mnoge dame će poželjeti da imaju baš ovakvu, počevši od najpoznatijih.

Beauty trendovi 80 ih koji nam se vraćaju5 Beauty trendovi 80 ih koji nam se vraćaju

Ovaj trend već nekoliko sezona kruži kroz način šminkanja. Sjaj, šljokice i svjetlucavi momenti na licu mogu se vidjeti kod mnogih djevojaka kada su u pitanju izlasci, neke svečanije i nesvakidašnje prilike u pitanju. Međutim, ovo nije nešto što se sada pojavilo, već je prije nekih 30 godina bilo isti trend kao i sada, za kojim su sve ljubiteljke šminkanja “ludjele”.

sminka-80ih

Izvor: WM