Jelena Perković iz Banjaluke, pokrenula je akciju Korpa podrške, čiji je cilj prikupiti i potom donirati budućim mamama sve što je njima i bebama najpotrebnije po izlasku iz bolnice.

‘’Naime, kako sam i sama neposlena, trudnica u šestom mjesecu trudnoće,hrabro ošamućena na visokih 400 mg Utogestana dnevno koji košta između 18,50-19 KM , te supruga predivnog čovjeka, koji je takođe nezaposlen, svoje trudničke dane provodim uglavnom razmišljajući kako se pripremiti i opremiti za predstojeći period’’, kazala je Jelena.

Ona navodi da su porodica i prijatelji velika podrška u svemu.

Najviše ostala iznenađena poklonom jedne iskusnije mame, za mene potpunog stranca, žene koju sam upoznala putem društvene mreže, koja je za mene spremila poklon, tačnije pozamašan paket, čisto i od srca, njenu Korpu podrške’’, ispiričala je Jelena za ‘’mojabanjaluka.info’’.

Da li sam možda podstaknuta tim njenim nesebičnim gestom ili jednostavno sopstvenim brigama o tome kako i na koji način prikupiti, tačnije kupiti sve ono što je jednoj mami pa i bebi po izlasku iz bolnice najpotrebnije, došla je na ideju da pokrenem Korpu podrške.

’Zamislite samo koliko je malo potrebno da nekom pomognemo, da neku mamu nasmijemo, ohrabrimo i da joj kažemo “Ne! Nisi sama!”.Zamislite samo koliko malo bi svaka od nas trebala izdvojiti da jednom malom biću, koje je tek ugledalo svijetlo ovog pomalo zastrašujućeg svijeta, zbavimo i napravimo jednomjesečnu zalihu osnovnih potrebština za bebu. Mislite li da je to moguće?? Ja mislim! Tačnije, ja čvrsto vjerujem u to…‘‘, kazala je ona.

Toliko malo nam je potrebno da jedna drugoj vratimo vjeru u ono što je dobro, da jedna drugoj pružimo ruku i da jedna drugoj olakšamo početak te najdivnije životne pustolovine!

Šta je to Korpa podrške?

Korpa podrške je ustvari zamišljena kao mali startni paket koji bi mi mame napunile i poslale na unaprijed dogovorenu adresu, adresu novopečene mame.

Paket bi trebao sadržavati ono najosnovnije za početak , kao što su potrebštine za ličnu higijenu bebe (kupkice, sapuni, puder, krema, pelene….), kao i neke od korisnih stvarčica za mamu poput kreme za njegu bradavica , pakovanje prenalnog vitamina, blaznica za dojilje i slično.

‘Moja zamisao je bila i jeste da upravo zbog toga putem Facebook grupe Za Sve Mame (RS/BiH) prikupljamo artikle za Korpu podrške našim trudnicama i budućim mamama , čija bi imena bila javno objavljena i dostupna na “uvid” svim članicama naše grupe‘‘, kazala je .

Sve mame koje bi učestvovale u popunjavanju Korpe podrške bi bile i javno imenovane na zahvalnici grupe koju bi pratile slike samog sklapanja korpe, njenog pakovanja, slanja i na kraju preuzimanja od strane novopečene mame .

Vrijednost ili veličina poklona u vidu doprinosa za korpu nije važna. Svaka pa i ona najmanja stvar koja bi se našla u tom paketu ima ogroman značaj i vrijednost. Svaka od nas, koja bi željela sudjelovati u akciji to bi i uradila, naravno , u skladu sa svojim materijalnim mogućnostima.

Upravo iz tog razloga materijalna vrijednost vašeg poklona nije važna!

Ono što jeste od ogromne važnosti je učešće u akciji te popunjavanje paketa uz međusobni dogovor.

Izvor: mojabanjaluka