NLB banka je, povodom obilježavanja 20 godina rada, donirala 15.000 KM Klinici za ginekologiju i akušerstvo Univerzitetskog kliničkog centra /UKC/ Republike Srpske, u kojoj se godišnje rodi više od 3.000 beba.

“NLB banka je ko zna koji put pokazala da je bila i ostala veliki prijatelj zdravstva Srpske, te organizacija koja aktivnim djelovanjem opravdava društvenu odgovornost današnjice i brigu za budućnost naših najmlađih“, saopšteno je iz UKC Srpske.

Donirana sredstva biće uložena u dalju sanaciju Odjeljenja porodilišta sa babinjarama, pri čemu će fokus biti stavljen na saniranje kupatila i toaleta u Klinici za ginekologiju i akušerstvo, navodi se u saopštenju.

UKC Srpske je projekat restrukturisanja Odjeljenja porodilišta s babinjarama Klinike za ginekologiju i akušerstvo pokrenuo početkom jula 2016. godine, tokom kojeg se, između ostalog, planira rekonstruisanje i opremanje prostora i formiranje pretporođajnog odjeljenja.

“Cilj je da obezbijedimo komforniji i sigurniji boravak naših pacijentkinja u iščekivanju jednog od najvažnijih momenata u njihovim životima – rođenja djeteta”, saopšteno je iz UKC Srpske.

U Klinici za ginekologiju i akušerstvo tokom prošle godine hospitalizovano je 7.849 pacijentkinja, a tokom ove godine njih 6.525.

Izvor: Srna