I dok se građani Republike Srpske odlučuju da za kućnog ljubimca uzmu, uglasnom psa ili mačku, ponekad i papagaja, ovaj Banjalučanin svojim postupkom srušio je stereotipe da divlje životinje ne mogu biti umiljate i pitome.

Vučicu, kojoj je dao ime Tea, Bojan Sladojević iz Kočićevog Vijenca pronašao je prije osam mjeseci, gladnu i iznemoglu na planini Dinari. Od tada brine o njoj kao da mu je član porodice. A Tea to, otkriva Bojan, zaslužuje. Toliko su vezani jedno za drugo da čak i gradske kafiće obilaze zajedno. Bojan, kako je rekao za “EuroBlic” Teu nerijetko vodi sa sobom kada ide u grad na kafu.

Ona mnogo voli da se mazi, ali danas je svome vlasniku, vjerovatno nesvjesno, zadala i malu glavobolju.

Na kratko je izbivala od kuće, te se nakon nekoliko sati vratila, kao da se ništa nije ni desilo. Bojan, ali i njegovi klinci, koji takođe obožavaju da se igraju sa mladom vučicom, mnogo su se obradovali kada su je vidjeli.

“Tea je inače smještena u poluotvorenom boksu koji se nalazi u dvorištu. Jutros dok sam je hranio, izašla je i otišla, vjerovatno negdje u pravcu Suturlije. Iskreno, malo sam se i zabrinuo kada sam vidio da je nema, ali se ona, na sreću vratila kući, prije nekih sat vremena”, priča Bojan.

Dodaje da je vučicu pronašao još dok je bila sasvim mala, u šiblju. Bila je gladna, iscrpljena, ali je uprkos tome uspio da zadobije njegovu ljubav i povjerenje. Toliko da je odlučio da je dovede kući, i od tada do danas brine o njoj.

“Hranim je uglavnom granulama, mlijekom, surutkom… Meso joj nikada nisam davao. Tea je kao malo štene. Mala je, umiljata, nije uopšte agresivna i nikada nikoga ni na koji način nije napala. Imam dvoje djece, redovno se igraju sa njom i nikada nije bilo nikakvih problema. Ni danas nisam strahovao da će ona nekoga napasti, ali sam brinuo za njenu bezbijednost”, priča Bojan, te dodaje da mnogo voli kada Tea ide sa njim u grad na kafu.

“Redovni smo gosti mnogih banjalučkih kafića. Pojedini ljudi nas gledaju s čuđenjen, neki se plaše, mada je više onih koji prilaze, žele da pomaze Teu i da se slikaju sa njom”, otkriva vlasnik vučice.

Tea je, kako kaže, prošla sve redovne zdravstvene kontrole, ali ipak namjerava da je uskoro pusti u divljinu.

Biće teško, naravno. Mnogo sam zavolio tu životinju, kako ja, tako i moja porodica, ali njoj nije mjesto u gradu i na asfaltu, mjesto joj je u divljini”, priča Bojan.

Izvor: pressrs