Direktor Narodnog pozorišta Republike Srpske Nenad Novaković rekao je da je ansambl predstave “Časovi u kojima ništa nismo znali jedni o drugima” na najbolji način prezentovao pozorišno i kulturno stvaralaštvo Srpske na turneji u Francuskoj.

Novaković je izrazio nadu da će se na osnovu tog iskustva podići ljestvica ovdašnjeg pozorišnog stvaralaštva i dostići nivo umjetničkog stvaralaštva u Francuskoj.

“Prezadovoljni smo posjetom Francuskoj, načinom na koji smo dočekani kod domaćina, igrom našeg ansambla i prijemom kod francuske publike. U Banjaluku se naš ansambl vratio pun samopouzdanja, elana i pozitivne energije u potpunosti spreman na nove izazove”, istakao je Novaković.

U saopštenju iz Narodnog pozorišta Srpske navodi se da je predsjednik Upravnog odbora ove institucije Luka Kecman rekao je da su u Francuskoj napravili odličan repertoarski potez, postavivši na scenu predstavu koja nema jezičku barijeru i može da se igra na bilo kojem prostoru.

“Gostovanje ansambla Narodnog pozorišta u Francuskoj i pozitivne reakcije iz zemlje domaćina su potvrda da se u Banjaluci i Srpskoj stvara jedna ozbiljna kultura”, rekao je Kecman.

Umjetnički direktor Narodnog pozorišta Srpske Aleksandar Stojković je rekao da je ansambl u Francuskoj odigrao tri predstave u pozorištu u Tuluzu i dvije u pozorištu u Senaru.

On je zahvalio Mladenu Materiću, koji je povezao Narodno pozorište sa tri pozorišta iz Francuske, sa kojima je u koprodukciji i nastala predstava “Časovi u kojima ništa nismo znali jedni o drugima”.

Izvor: SRNA