Ljepota stana koji je osmislio arhitekta Oleksii Karman leži u elegantnim formama i plemenitim kombinacijama nijansi, ali su i funkcionalnost i jednostavnosti koji su po pravoj mjeri modernog čovjeka.

Imperativ u stanu koji je efektno dizajnirao kijevski arhitekta Oleksej Karman je bijela boja koja dominira i zidovima i namještajem. Veliki prozori doprinose opštem utisku prijatnog svjetla i mira koji naglašava prijatnu atmosferu ovog ambijenta.

Ovaj će se stan dopasti svima koji vole umjerenost, malo detalja i jednostavne kombinacije komada koji su sami po sebi prava mala remek-djela dizajna.

Za početak, Karman insistira na simetriji – pa su tako teške draperije prljavoružičaste boje tu da uokvire prozore sa svake strane. Naspram njih, uski zidovi koji djelimično odvajaju kuhinju od dnevne sobe obojeni su nježnom nijansom blijedog jorgovana i diskretno ukrašeni umjetničkim slikama u tankom, zlatnom ramu – ponovo simetrija.

U dnevnom boravku dominiraju udobne, moderno stilizovane beržere u aktuelnoj nijansi ružičastog kvarca, a dve bijele sofe (trosjed i dvosjed) upotpunjuju udobnu zonu za sedenje i odmor ukućana.

Diskretni detalji su plavi – motivi na jastučićima i tepihu doprinose prozračnosti čitavog enterijera.

6

Kombinacija bijele i prljavoružičaste boje ponovljena je i u spavaćoj sobi, uzglavlje udobnog kreveta i prekrivači slične su nijanse kao draperije u dnevnom boravku.

Intimne prostorije su izuzetno luksuzne – malo kupatilo opremljeno je tuš-kabinom, dok veliko ima dovoljno mjesta za kadu i smješteno je tik uz garderobu. Položaj između glavne spavaće sobe i gostinjske ili dječije dodatno naglašava udobnost i luksuz ovog prelijepog stana.

Galeriju pogledajte ovdje.

Izvor: lisa.rs