Neobičnu ideju reditelja Nikole Pejakovića da nova predstava “Zoološka priča” Edvarda Olbija premijerno bude izvedena u novogodišnjoj noći, 31.12, podržalo je i Narodno pozorište Republike Srpske.

Dakle, Banjalučani, kao i svi turisti, koji zbog praznika budu gosti našeg grada, prije svečane proslave imaće priliku da pogledaju predstavu u 20.30 časova na maloj sceni “Petar Kočić”.

– To je radni dan. Predstava će trajati oko sat. Mislim da je ovo odličan marketinški trik. U gradu će biti dosta turista, pa zašto u ponudi ne bismo imali i pozorišnu predstavu, a kasnije mogu ići na večere i proslave – kazao je umjetnički direktor teatra Aleksandar Stojković.

Podsjetio je da je ovo godina u kojoj se obilježava godišnjica Olbijeve smrti i da je komad jedan od načina da i Narodno pozorište podsjeti na njegov lik i djelo.

– Kolja ima jako dobru zamisao, ali ne bih da odajem, neće biti zanimljivo publici – najavio je Stojaković, koji će u ovom komadu scenu dijeliti sa kolegom Željkom Stjepanovićem.

Izvor: glassrpske.com