Peglanje. Svi koji me znaju, znaju da je moja vizija pakla hrpa neispeglanog veša koja je uvijek ista ma koliko vremena proveo peglajući. Uz sav trud nikada nisam otkrila koja je to budala procijenila da bi trebalo da hodamo ispeglani, ali znam da mi je to naomraženija istorijska ličnost.

Nažalost, peglanje je sastavni dio mog kao i života mnogih majki, domaćica i žena, i na sve moguće načine se dovijam kako da ga makar olakšam ako ga ne mogu izbjeći.

Dakle, isprobala sam savjet da prije stavljanja veša u sušilicu ga dobro istresem i razvučem, pa lijepo složim, ali ne pomaže. Zatim sam probala da neke košulje i osjetljive komade okačim u kupatilo dok se tuširam da se nabori isprave pomoću pare, ali ni to nije baš upalilo i moram priznati da je tehnologija kad je peglanje u pitanju u potpunosti zakazala. Odjeću na ruke smo prestali prati prije više decenija, ali tehnologija nas nije poštedila kad je u pitanju peglanje.

Tračak nade se javlja u obliku aparata pod imenom FoldiMate koji može riješiti sve probleme u vezi peglanja i slaganja čistog veša. Sa prednje strane ove mašine nalaze se male kvačice na koje postavite komade garderobe, mašina ih zatim uvuče, pomoću posebnih robotskih ruku složi pa izbaci napolje. Pri izlasku napolje pomoću pare, mašina ispravi sve nabore.

foldimate

Iz ove kompanije kažu da je potrebno deset sekundi da mašina složi i ispegla svaki komad odjeće, a može primiti 15 do 20 komada odjednom, što nije malo. Na kraju procesa dobijete hrpu složenog i ispeglanog veša.

Zamislite samo?!

Iako komercijalna vezija ove mašine postoji od 2014 godine, u slobodnu prodaju će biti puštena tek sljedeće godine, a prve informacije kažu da bi mogla koštati oko 1400 konvertibilnih maraka. Da li je to previsoka cijena za slobodu od pegle?

Izvor: kucica.net