Zahtjeve za akreditaciju za praćenje obilježavanja i proslave Dana Republike Srpske medijske kuće dužne su da dostave do petka, 30. decembra, saopšteno je iz kabineta predsjednika Republike Srpske.

Zahtjev za akreditaciju potrebno je dostaviti na mejl adresu info@predsjednikrs.net ili na telefon-faks 051/248-166, najkasnije do petka, 30. decembra, u 15.00 časova, sa naznakom “Akreditacija – Dan Republike”.

Akreditacija obezbjeđuje pristup medijima svim događajima organizovanim povodom obilježavanja i proslave Dana Republike Srpske, a mogu se preuzeti 3., 4. i 5. januara 2017. godine u periodu od 9.00 do 15.00 časova, na službenom ulazu Palate Republike, dodaje se u saopštenju.

Sve akreditacije vezane su za lične podatke lica kome se izdaje, te akreditaciju ne može koristiti druga osoba.

Svi predstavnici medija na zadatku dužni su na vidljivo mjesto istaći svoju akreditaciju i nositi je tokom cijelog perioda svih događaja obilježavanja i proslave Dana Republike Srpske, u suprotnom neće biti u prilici da prate programom predviđene događaje.

Posebni tehnički i logistički zahtjevi ili zahtjevi za dodatnim informacijama moraju se dostaviti do 30. decembra do 11.00 časova.

Upotreba dronova nije dozvoljena i svaki pokušaj snimanja iz vazduha, bez posebnog odobrenja, biće onemogućen.

Izvor: SRNA