Fudbalski trećeligaš “Mladost” iz Kotor Varoša jedan je od najstarijih sportskih klubova u Republici Srpskoj, koji proslavlja 90 godina postojanja i rada.

U bogatoj istoriji kluba ostalo je zapisano da je “Mladost” 1988. godine savladala banjalučki “Borac”, samo deset dana nakon što su Banjalučani osvojili Kup Jugoslavije.

Povodom 90 godina postojanja i kontinuiranog rada Fudbalskog kluba “Mladost”, 22. decembra će u kotorvaroškoj kino-sali u 18.00 časova biti održana svečana akademija, na kojoj će biti uručene zahvalnice i plakete pojedincima i organizacijama zaslužnim za uspjehe kluba.

Predsjednik kluba Rajko Ponorac rekao je da će tada biti promovisana i publikacija Duška Kerezovića, koja govori o razvoju “Mladosti” od 1926. godine do danas.

Na svečanu akademiju pozvani su bivši i sadašnji igrači kluba, treneri i rukovodioci, brojni sportski radnici, predstavnici resornog Ministarstva, Fudbalskog saveza Republike Srpske, privrednici i druge ličnosti iz društvenog i političkog života, kao i brojni građani.

U okviru obilježavanja jubileja u toku naredne godine svečano će biti otvoren Trg Miljana Miljanića, legendarnog fudbalskog trenera. Trg se nalazi ispred stadiona na kojem igra “Mladost”.

Planirano je i odigravanje prijateljskih utakmica sa rivalima iz okruženja, čime bi se na dostojanstven način obilježilo višedecenijsko trajanje izuzetno popularnog sportskog kolektiva u Kotor Varošu.

Izvor: Srna