Gradonačelnik Igor Radojičić, posjetio je danas Fudbalski klub Borac i tom prilikom ozvaničio završetak radova izgradnje pomoćnog terena sa vještačkom travom, koji se nalazi iza sjeverne tribine Gradskog stadiona.

– Ovaj pomoćni teren je dio većeg projekta koji će obuhvatiti širi kompleks sa više sadržaja na ovom prostoru, a sve sa ciljem da se mladim sportistima omoguće adekvatni uslovi za treniranje. Grad ima interes da podstiče gradnju sportske infrastrukture, a iduće godine imamo namjeru da uđemo u posao rekonstrukcije sportske dvorane kod Metalske škole i gradnje sportske dvorane kod Gimnazije – rekao je Radojičić.

U izjavi novinarima, Radojičić je naglasio da je ispoštovana dinamika radova koji su počeli u septembru ove godine i da je najvažnije da je pomoćni teren u funkciji.

Predsjednik FK Borac Branko Kovačević, zahvalio je Gradskoj upravi i gradonačelniku na pomoći prilikom izgradnje pomoćnog terena. On je naveo da će se nova uprava FK Borac truditi da što prije završi infrastrukturu oko pomoćnog terena – ogradu, svlačionice i slično, kako bi sve selekcije kluba imale dobre uslove za rad i razvoj.

Inače, projekat izgradnje pomoćnog terena realizovan je sredstvima Grada Banja Luka i Fudbalskog saveza BiH putem programa pomoći UEFA.