Trend koji se uvijek vraća u vrijeme praznika svakako su šljokice kojima krasimo kapke i usne. Iako ovaj trend nije primjeren za dnevna izdanja, izvrstan je za koncerte, festivale, izlaske i posebne prilike – kada želite da sva pažnja bude usmjerena na vas.

No šljokice znaju da budu vrlo teške za korištenje i poprilično naporne za skinut, a posebno ako ih imate na noktima! Da biste lakše podnosili ovaj nevjerojatan trend i izbjegli sve greške, donosimo pet jednostavnih trikova i savjeta za nanošenje šljokičastog make-upa.

1. Možete birati između sitnih šljokica, zrnastih šljokica i ravnih šljokica, a preporučujemo vam srebrnu, zlatnu, ružičasto zlatnu, crnu, bijelu i hologram za najtrendy izgled. Pitate se kako ih nanijeti i skinuti? Nanosite ih pomoću ljepila za kožu, a skidate pomoću ljepljive trake!

2. Kožu održavajte svježom i s ne previše gotovim make-upom – neka izgleda prirodno. Birajte BB kreme.

3. Uklonite sav dodatan sjaj sa svoga lica, jer smo sigurni kako ne želite da vam se cijelo lice sjaji. Matirana podloga i šljokičaste oči izgledaće savršeno zajedno.

4. Poigravajte se s DIY šljokičastim tuševima. Nanesite tanku liniju ljepila za kožu i preko toga kistićem nanesite željene šljokice. Kombinacija ima beskraj!

5. Za hrabriji look birajte crnu olovku za oči i nanesite je unutar gornje i donje linije trepavica.

(ljepotaizdravlje.ba)