Dječiji hor “Vrapčići” održaće tradicionalni godišnji koncert, u srijedu, 28. decembra, a početak je zakazan za 19 časova u dvorani “Borik”.

– Biće to istinska i velika žurka za klince i klinceze. “Vrapčići” su pripremili kvalitetnu zabavu na kojoj će biti izvedeno oko 20 pjesama. Na koncertu ćemo imati vrhunsku opremu sa LED ekranom, na kojem će biti prikazan put hora od nastanka do danas. Biće prikazani naši spotovi, ali i dosta fotografija i animacija. Prvi put će se na jednom koncertu pojaviti i naših 20 novih članova – rekao je rukovodilac Dječijeg hora “Vrapčići” Branislav Đaković.

Na koncertu, koji svakog decembra organizuje ovaj hor, još od 1998. godine, biće promovisano 15. DVD izdanje “Kul tip”.

– Publika će imati priliku da pogleda osam prekrasnih spotova koje smo snimali u Beogradu, Andrićgradu, Mećavniku, Rudom, kanjonu Lima, Višegradu i na drugim lokacijama. Djeca su se odlično zabavljala na snimanju dok su glumila moreplovce, gusare, istraživače, rokere i brojne druge ulogice. Sa uživanjem smo pratili ideje Miroslava Janjanina, koji je bio scenarista naših spotova – kazao je Đaković.

Dodao je da će im gost na koncertu biti pobjednik “Đurđevdanskog festivala” Sergej Pajić, koji će izvesti tri numere.

Ističe da će izvesti numeru “S ljubavlju hrabrim srcima”, za koju su snimali spot, zajedno sa “Banjalučankama” i Lukijanom Ivanovićem.

– Kompozitor Mladen Matović je tu numeru prilagodio i “Vrapčićima”, pa ćemo je rado otpjevati. Od novijih pjesama pjevaćemo i “Kul tipa”, “Tenis kraljicu”, “Ljubav spasiće svijet”, “Đačku ljubav”, ali i nezaobilazne stare hitove. Ovo je već četvrta godina da godišnji koncert organizujemo u sklopu kampanje “S ljubavlju hrabrim srcima”, a dio prihoda od ulaznica biće namijenjen i djeci kojoj je pomoć najpotrebnija – rekao je Đaković.

Ulaznice za koncert po polularnoj cijeni od tri marke već su u prodaji i zainteresovani mogu da ih kupe ispred robne kuće “Boska” i u dvorani “Borik.

– Pozivamo našu publiku da dođe u što većem broju, jer je dobra zabava zagarantovana, što je svojstveno “Vrapčićima”, a i da zajedno pokažemo kolika su naša srca, odnosno koliko smo humani – kazao Đaković.

Brend Republike Srpske

Branislav Đaković je istakao da su “Vrapčići” do sada snimili oko 100 pjesama.

– U današnje vrijeme to nije lako i ponosni smo na sve naše pjesme. Ovakav hor trenutno nemaju ni Zagreb ni Beograd i možemo ozbiljno da kažemo da smo muzički brend Republike Srpske – rekao je Đaković.

Izvor: glassrpske