Horoskop za 2017. godinu donosi mnogo uzbuđenja na polju ljubavi za većinu horoskopskih znakova. Uticaj planeta će posebno osjetiti vatreni i vodeni horoskopski znaci. Na poslovnom planu i na polju zdravlja može da bude velikih oscilacija kod Djevice, Vage, Vodolije i Škorpije. Uostalom, pročitajte vodič kroz zvijezde za 2017. godinu.

OVAN

Godina 2017. bi mogla da bude godina velikih promjena na poslovnom i ličnom planu. Položaj planeta nagovještava period velike samokontrole na polju ljubavi.

Osjećaćete se sigurnije nego obično, ali ipak ne dozvolite svojoj impulsivnoj prirodi da vas obuzme kada dođe trenutak za velike ili važne oodluke. Mislite na svoje dobro, ali nemojte zapostavljati prijatelje i rodbinu koji su puni razumijevanja i podrške u svakom smislu.

POSAO:

Na poslovnom planu trebate biti odlučni, mudri i strpljivi jer, 2017. godina donosi nekoliko prilika koje bi trebalo iskoristiti na pravi način.

Mlađe predstavnike ovog znaka očekuje godina plodonosnog naučnog ili umjetničkog rada, a osobe u zrelim godinama zvijezde upozoravaju na povišenu sklonost nostalgiji ili melanholiji.

Očekuju vas izuzetne šanse za uspon u karijeri, ali uz uslov da posvetite dovoljno volje i energije za timski rad u svakom smislu ili ako obavljate poslove od opšteg ili društvenog značaja.

Na polju finansija čekaju vas razni izazovi i generalno povoljan period, ali nikako nemojte donostiti velike odluke prije nego što detaljno sagledate sve nerazriješene račune iz prošlosti.

Najveću šansu za dobit možete otkriti u racionalizaciji troškova, posebno kada shvatite koliko novca trošite na trivijalne stvari.

LJUBAV: 

Snagu da odagnate osjećaj usamljenosti potražite u bliskim ljudima koji će uvijek imati razumijevanja za vaša osjećanja.

Moguća je nova i zanimljiva veza sa nekim od vatrenih znakova, pa budite posebno oprezni u ljubavi sa osobama rođenim u vašem znaku. Dva Ovna mogu veoma lako i brzo da sagore u ljubavi.

ZDRAVLJE: 

Mogući su problemi sa koljenima ili kičmom, pa vam u svakom smislu savjetujemo više fizičke aktivnosti i boravka u prirodi.

BIK

Mali godišnji horoskop za 2017. predviđa priliv veće količine energije tokom 2017. godine koju bi najmudrije bilo usmjeriti na frontove koji se tiču vašeg opšteg usavršavanja i emotivnog uzdizanja.

Ipak, stoji upozorenje da ovu energiju ne smijete razbacivati ili uludo trošiti na ljude ili poslove koji vas direktno ne dotiču. Lijepo je pomoći drugima, ali nikako nemojte raditi ništa na svoju štetu. Zreli, dobri i svjesni ljudi u vašem okruženju vam ovo nikada neće uzeti za zlo.

POSAO

Mnogi Bikovi razmišljaju o pokretanju privatnog biznisa, ali imajte na umu da je 2017. godina pravi trenutak da impresionirate saradnike ili predpostavljene svojim praktičnim rješenjima i predanim radom. Očekuje Vas godina prepuna izazova i lijepih prilika za one koji su zaista spremni na izuzetno i kreativno zalaganje na polju karijere.

Nemojte zanemariti mogućnost napretka na trenutnom radnom mjestu, jer iako vam se može učiniti da niko ne primjećuje ono što vi radite, u realnosti stvari mogu izgledati malo drugačije.

LJUBAV

Ukoliko priželjkujete sreću i napredak u ljubavi, u 2017. imaćete dovoljno prilika za neke veoma interesantne preokrete. 2017. godina je godina sreće u ljubavi za većinu Bikova, a srećne pripadnice nježnijeg pola mogu očekivati proširenje porodice ili veliki pozitivni pomaci za one bikove koji su u dugim vezama.

Ipak savjetujemo oprez u ljubavi sa vašim idealnim partnerima – Jarčevima, a mali godišnji horoskop za 2017. savjetuje da radije njegujete dobre poslovne nego emotivne odnose, uprkos međusobnoj privlačnosti koja može da vam donese samo glavobolje.

ZDRAVLJE

Po pitanju zdravlja mnogo toga će zavisiti upravo od ishrane i, budite spremni na drastične promjene u odnosu na prethodne periode. Ipak, ako ste od osoba koje inače manje jedu ili ne poklanjaju dovoljno pažnje ishrani, možete očekivati velik pad energije u opštem smislu i savjetujemo Vam da se okrenete hrani bogatoj vlaknima, mineralima i proteinima.

Generalno, u dobroj ste kondiciji i nemojte zanemarivati fizičke aktivnosti.

BLIZANCI

Vi ste pod uticajem Merkura, koji vas čini pragmatičnom, ali često i nervoznom osobom, pa vam savjetujemo strpljenje, planiranje i trezvenost prilikom donošenja važnih i korjenitih promjena u 2017. godini.

POSAO

Obzirom da je 2017. godina finansija, savjetujemo vam da sa posebnom pažnjom postupate na finansijskom planu, jer, iako vas čeka povoljna godina, ne smijete zanemariti mogućnost povremenih uspona i padova, posebno ako imate sklonost da brzate i ulažete u rizične poslove zarad veće dobiti.

Ako ste pak jedan od izuzetaka i spadate u odgovorne i ozbiljne Blizance smješka vam se prilika za veliki uspjeh, i zavidno povećanje prihoda.

Ogroman kreativni potencijal koji ćete pronaći u sebi koji će vam prilično goditi, posebno nakon teške i nepovoljne godine kakva je bila prethodna. Postoji mogućnost da najveći dio zarade ostvarite kroz saradnju sa strancima.

LJUBAV

U ljubavi ste vrlo dosljedni, ali se sve do sredine ljeta možete te se osjećati zanemarenim, ili možda s pravom posumnjati u partnerovu vjernost. Ipak, najveću energiju imaju upravo vaši postupci, pa vam mali godišnji horoskop za 2017. savjetuje da duboko u sebi potražite snagu i oživite stare strasti i podsjetite partnera na osjećanja koja su vas i spojila.

Logično, što se više budete bavili sobom u najstojanju da postanete bolja osoba za sebe, promjene koje će neminovno uslijediti učiniće vas boljom osobom i za ostale. Nikada nemojte zaboraviti ni činjenicu da svi mi krojači sopstvene sudbine i ništa ne prepuštatajte slučaju.

ZDRAVLJE

Povedite računa o ishrani, jer nije samo dovoljno utoliti glad i smanjite unos nezdrave, brze hrane i alkohola.

RAK

Znak kojim upravlja Mjesec, i koji je odgovoran za većinu karakternih osobina Rakova i nagoni vas pretjeranoj osjetljivosti i čestim promjenama raspoloženja, donijeće i previše posla na poslovnom planu, a posebno u međuljudskim odnosima na poslu.

POSAO

Pored mnogih izazova koji Vas očekuju po pitanju poslova slijedi vam i nepovoljan period za pokretanje privatnih projekata, pa vam mali godišnji horoskop za 2017. savjetuje da sačekate jesen ukoliko želite da započnete privatan biznis ili osnujete preduzeće.

LJUBAV

Na emotivnom planu bićete na konstantnoj “klackalici” između onoga što se od vas očekuje i što osjećate kao svoju dužnost i iskrene potrebe da slijedite prvenstveno svoje potrebe.

Ljubavni život Rakova rođenih u prvoj dekadi jula, biće obojen borbom za naklonost osobe koja im već se duže vrijeme putuje po mislima.

Kada je emotivni život Rakova u dugim vezama u pitanju, imaćete utisak da je partneru sve važnije osim vas.

Položaji planeta u maju i oktobru donijeće vam mogućnost da obnovite staru ljubav ali i energiju da započnete novu romansu sa osobom koju ste dugo smatrali za prijatelja.

ZDRAVLJE

Po pitanju zdravlja mali godišnji horoskop za 2017. vam poručuje da ne izbjegavate ljekara i ne zanemarujete simptome “običnih” prehlada, već da se o svemu posavjetujete sa svojim ljekarom.

Nekih većih problema neće biti, ipak, ne može da škodi da malo povedete računa o ishrani i radite na podizanju imuniteta i opšteg fizičkog zdravlja.

LAV

Lavovima neće biti pretjerano lako, posebno onim predstavnicima ovog Znaka koji su u zrelim godinama, jer im predstoji suočavanje sa vrlo nezgodnim neprijateljima koji imaju hiljadu lica.

Neke vrlo bliske osobe će biti u velikom iskušenju da provjere izdržljivost vaših nerava, posebno po pitanju povjerljivosti i prijateljske odanosti.

Savjetujemo vam da se posvetite porodici i provedete više lijepih trenutaka u društvu najbližih članova porodice. Nepravedno ih zapostavljate, pa razmislite o tome da u narednom periodu više vremena provedete sa njima umjesto sa površnim poznanicima koji se izdaju za prijatelje.

POSAO

Lav je znak apsolutne energije i revolucionarnog duha, pa bi kao rođeni lideri trebalo da svoje organizacione sposobnosti stavite na test i pokažete više inicijative na poslu, jer vam već na početku godine nailazi veoma povoljan period za napredak na poslu.

Ukoliko imate sopstveni biznis, početkom maja imaćete nekoliko povoljnih nedjelja za unaprijeđenje poslovanja.

LJUBAV

Na ljubavnom planu možete očekivati vedro i stabilno vrijeme, bez značajnih promjena i možda pomalo dosadan period.

Naravno, uvijek možete pokušati da prevarite sudbinu, prekršite svoja pravila i spremite se na spontani napad na osobu koja vam se već duže vrijeme dopada. Uradite baš ono što nikada ne biste u normallnim okolnostima i pokušajte da oslobodite Lava koji čuči u zasjedi duboko u vama!

ZDRAVLJE

Zdravlje prilično stabilno, ali vam kondicija nije na najzavidnijem nivou, pa pokušajte da se malo više angažujete na aspektu fizičkih aktivnosti. Redovne duge šetnje na čistom vazduhu će vam svakako prijati.

DJEVICA

Djevice su po mentalnom sklopu najsličniji Blizancima, zbog zajedničkog vladaoca Merkura, ali daleko mudriji, staloženiji i praktičniji, što im u 2017. godini može donijeti dosta dobiti, pogotovo kroz saradnju sa strancima.

POSAO

Na finansijskom planu, mali godišnji horoskop za 2017. vam savjetuje da tokom aprila, septembra i decembra ne potpisujete velike ugovore, niti da stvarate prevelike tenzije u odnosima sa konkurencijom. Dobro osmišljena i pametna saradnja sa njima može dovesti do velikog novca, ali jedino u smislu partnerskih odnosa.

LJUBAV

S obzirom na to da je vas nemoguće promijeniti, partner će imati problema da uskladi svoja očekivanja sa realnom satisfakcijom, pa tokom 2017. godine možete očekivati manja previranja i povremene nenadane izlete u pretjerano romantične trenutke.

Nesumnjivo je da će partner pokušati da istraje u nastojanju da povrati strast u vašoj vezi, pa možete očekivati nekoliko nesvakidašnjih situacija.

Slobodne predstavnike ovog znaka čeka jako zanimljiva godina, posebno u ljetnjem periodu, konkretnije prvom polovinom avgusta, jer će vas tada savladati vaša kontinuirana želja da konačno pronađete srodnu dušu.

Možda će vaša sujeta biti pogođena povremenim neuspjesima, ali možete očekivati razrješenje koje će ići u vašu korist. Između ostalog, pomoći će vam i da prihvatite da morate da činite ustupke, ali ne samo u teoriji ili na riječima, već i na djelu.

ZDRAVLJE

Zdravlje bez većih problema, ipak, dobro bi bilo da promijenite svoj stav prema porocima.

Ako biste se posvetili sopstvenom zdravlju onoliko koliko ste posvećeni razonodi i izlascima, učinili biste monogo za vaše zdravlje, pa razmislite šta su vam prioriteti.

VAGA

Vama će ova godina prosto rečeno proletjeti i imaćete utisak da vam vrijeme izmiče, ali to ne znači da ćete propustiti neke od izvanrednih prilika da oplemenite svoj život na ljubavnom planu. Sreća bi vam mogla biti veliki saveznik u 2017. na polju posla i finansija. Zdravlje će vas uglavnom odlično služiti.

POSAO

Na poslovnom aspektu neće biti značajnijih promjena po pitanju vaših osjećanja i utisaka kako ne uspjevate da postignete dovoljno, a ovaj će vas utisak mučiti i u 2017. godini.

U slučaju da niste student ili školarac, možete očekivati daleko povoljniji period za akumulaciju značajnije količine materijalne dobiti.

Po pitanju finansija, mali godišnji horoskop za 2017. savjetuje da dobro uskladite svoj budžet i apetite. Pokušajte racionalnije da raspolažete sredstvima, pogotovo kada je riječ o trenutnim zadovoljstvima.

Ukoliko ste skloni upotrebi modernih tehnologija, pokušajte da započnete neki mikro biznis preko interneta ili pokrenete blog.

LJUBAV

Godina 2017. će biti jako povoljna za nove ljubavi. Ukoliko nemate partnera, upamtite, pred vama je idealan period za pronalaženje prave osobe.

Za one u stabilnim vezama savjetujemo da dobro balansiraju i održavaju strasti na prijatnom nivou. Učinite vaše odnose romantičnim i uzbudljivim, ali imajte i osjećaja za one trenutke kada partneru treba malo prostora i generlno se potrudite da razumijete kako se partner osjeća.

Vage koje priželjkuju ili planiraju prinovu će imati dosta sreće u 2017. godini.

ZDRAVLJE

Po pitanju zdravlja zvijezde poručuju da je krajnje vrijeme da podhitno u vaše redovne aktivnosti uvrstite neki vid sportske rekreacije, ako želite da zadržite dobar imunitet, opšte zdravlje i izdržljivost u spavaćoj sobi.

ŠKORPIJA

Po materijalnom pitanju ne bi trebalo da imate nekih većih izdataka ili gubitaka, ali ako sve prepustite drugima, možete rizikovati da uprskate nekoliko povoljnih prilika za uvećanje prihoda.

POSAO

Finansijama ćete upravljati mudro poučeni iskustvom iz 2016. godine i upravo to će vam ukazati na nekoliko mogućnosti za ogromnu uštedu. Sredinom proljeća možete doći u iskušenje i upustite se u kupovinu o kojoj bi trebalo dobro da porazmislite.

LJUBAV

Slobodne Škorpije sredinom mjeseca Maja mogu doći u iskušenje da se upuste u nestašnu avanturu sa osobom iz radnog okruženja.

Ova veza može imati veoma zanimljiv ishod ukoliko je u pitanju osoba u vatrenom znaku, a srećnim Škorpijama smiješi se veridba ili brak.

Škorpije koje su u braku bi trebalo dobro da razmisle da li je mudro ovakve prilike koristiti impulsivno i zarad trenutnog zadovoljstva rizikovati gubitak osobe koja ih uporno trpi i voli.

Usamljene ili razvedene osobe u znaku Škorpije može zainteresovati starija osoba u znaku Ovna, poručuje mali godišnji horoskop za 2017. godinu.

ZDRAVLJE

Tokom aprila očekuju Vas problemi sa respiratornim traktom i krvnim sudovima.

Damama preporučujemo u ovom periodu jogu i kvalitetne tehnike disanja, trčanje ili šetnje na čistom vazduhu, što će skratiti put do rasterećenja od tenzije koje  vas neprestalno pritiskaju.

Uvrštavanje ovih aktivnosti u dnevni raspored obaveza može povoljno uticati na krvni pritisak i opšte zdravlje.

STRIJELAC

Vrijeme je da strepnje od gubitka posla ili pozicije koja vam godi zaboravite i iskoristite jako povoljan period (od početka februara do sredine aprila) kada će biti potrebno da istaknete sebe i predstavite se pretpostavljenima u najboljem svjetlu.

POSAO

Iskoristite svoje liderske sposobnosti i potrudite se da doprinesete ne samo jednostavnim odrađivanjem posla već dajte sve od sebe da napravite povoljan trenutak da porazgovarate o povišici ili unapređenju.

Finansije vam na žalost neće biti jača strana, jer koliko je drugima teško da se nose sa vašom impulsivnom prirodom, toliko je i vama samima teško da kontrolišete potrošačku zvijer koja čuči u vama, spremna da krene u lov čim vam stigne sms da je legla plata.

Obuzdajte se i svedite kupovinu samo na apsolutno potrebne i korisne stvari, što u najvećem broju slučajeva ne podrazumijeva prežderavanje u finim restoranima ili vožnju taksijem.

U svakom slučaju mali godišnji horoskop za 2017. vam savjetuje da smanjite količinu energiju koju ulažete u ispravljanje krive Drine ili izveđenje bijesnih glista i pozababite se samokontrolom.

LJUBAV

Po ljubavnom pitanju bićete nezadovoljni, razdražljivi i prilično komplikovani, što inače nije osobina vašeg znaka, ali samo do sredine februara kada možete očekivati preporod u odnosima sa dragom osobom.

Osoba iz prošlosti može pokušati da vam destabilizuje vezu ili brak, pa se zbog toga možete osjećati loše.

Za slobodne Strijelce ništa novo sve do početka leta 2017. kada možete očekivati nagli skok seksualne energije, koja Vam u kombinaciji sa vašim komplikovanim umom može donijeti toliko zabave da vam neće biti dobro.

Najsrećniji period u ljubavi čeka vas početkom proljeća, a Vama savjetujemo da se prepustite i uživate.

ZDRAVLJE

Zdravlje će najviše zavisiti od vas. Ne zapostavljajte tegobe koje prećutno trpite i promijenite navike. Posavjetujte se sa ljekarom oko svake sitnice, pa i pod rizikom da vas gledaju kao ludaka i povedite više računa o zdravlju.

Dobra kondicija nije nešto čega se treba plašiti niti je vježbanje toliko grozno i dosadno kako vam se može učiniti na prvi pogled. Bavite se sportom.

Stariji Strijelčevi bi trebalo da obrate pažnju na novembar, jer u tom periodu može doći do kardiovaskularnih tegoba ili problema sa bubrezima.

JARAC

Iako većina ljudi o vama pretpostavlja da ste hladni i pretjerano ambiciozni, vi u stvari sve radite radite punim srcem, a kada vas neko razočara, okrenućete mu leđa kao da nikada nije ni postojao.

POSAO

Saturn, vaš vladalac u znaku Raka daje vam potebnu mudrost, dom vaš ponos ne dozvoljava da pokažete koliko je kredita kod vas bilo ko potrošio. Time ljude držite u neznanju, a sebi ostavljate manevarski prostor, što čini da se osjećate nadmoćnije.

Godina 2017. će biti vaša godina po mnogim pitanjima, a ponajviše na finansijskom planu. Osjetićete veliku snagu koju bi trebalo pametno iskoristiti u smislu stručnog usavršavanja, ili mogućih unapređenja.

Brokerske transakcije ili kockanje su za mnoge predstavnike vašeg znaka veliki izazov.

Budite svjesni da možete očekivati ogrmne gubitke u igrama na sreću, pa vam mali godišnji horoskop za 2017. savjetuje da se posvetite svojoj struci i izbjegavate kockanje po svaku cijenu, a posebno tokom zime i proljeća 2017. godine.

LJUBAV

Ljubavni život biće pun uzbuđenja koja ćete dobro podnijeti, a početkom ljeta očekuje vas period praštanja i razumijevanja koji može biti bolan, ali će u budućnosti biti ključan za preporod vaše veze.

Pokažite razumijevanje i imajte strpljenja za partnerove povremene izlete u sumanute i nerealne situacije koje vas uvijek čine napetim i pokušajte za promjenu da razumijete kako se vaš partner zapravo osjeća.

Slobodni Jarčevi mogu imati romantične susrete sa Vodolijama, Ribama, Rakovima ili Djevicama.

ZDRAVLJE

Tokom prvog dijela godine psihička iznurenost vam može donijeti glavobolje tenziju, a s početka jeseni očekuju vas manji problemi sa pritiskom.

VODOLIJA

Ova godina bi mogla biti vrlo značajna za vas. Neke od imućnijih Vodolija će se upustiti u humanitarni rad, politiku lli sport.

POSAO

Finansijske transakcije kojime ne možete da odolite donijeće nekoliko izazova. Od kraja ljeta i jeseni savjetujemo da prihvatite prijedlog za saradnju sa ljudimakoji posluju u inostranstvu jer ćete dobiti zasluženi novac koji vam je toliko potreban.

Povremena previranja u saradnji sa Blizancima, i Jarčevima biće nešto na šta ćete i oguglati, ali Vam svakako savjetujemo da se upuštate u konflikte sa kolegama koji su na višoj poziciji na korporativnoj ljestvici od vas.

LJUBAV

Što se ljubavi tiče kod vas se nikada ne zna na čemu ste, jer je Sunce, planeta entuzijazma i strasti, vladalac vaše sedme kuće partnerstva i vi jako lako poklanjate srca ali isto tako i lako odljubite. Dovoljno je da Sunce malo odmakne od vas i preseli se u neki znak iz koga vam šalje negativne vibracije, poručujue Mali godišnji horoskop za 2017.

ZDRAVLJE

Početkom godine, možete očekivati pad imuniteta zbog preuzimanja velikog broja obaveza na sebe na poslu.

Sredinom marta, zdravlje će trpjeti posljedice zbog prevelikog napora іli teških uslovima rada. Budite fizički aktivni, bavite se sportom, plivajte, i više boravite na svježem vazduhu.

RIBE

Pripadnici ovog znaka rođeni u februaru usmjeriće svu raspoloživu energiju u rješavanje pitanja opšteg interesa, kao i na poslove koji podrazumijevaju timski rad ili saradnju sa organizacijama koje se bave humanitarnom djelatnošću.

POSAO

Pozicija planeta tokom proljeća 2017. najavljuje period velikih borbi i truda koji će se konačno isplatiti krajem ljeta, kada možete očekivati ili značajan priliv prihoda ili napredak na poslu.

U ovom nastojanju da se izdignete iz “zlatne sredine” biće nekoliko izazova uglavnom vezanih za saradnju sa ljudima iz vaše radne sredine. Mali godišnji horoskop za 2017. Vam savjetuje da njegujete prijateljske i fer odnose sa osobama u znaku Jarca i Djevice, jer upravo od kvaliteta komunikacije sa njima na poslu zavisi vaš zasluženi napredak.

U slučaju da se bavite administrativnim ili državnim poslovima, gotovo sigurno možete očekivati drastične promjene na poslu. U jesenjem periodu mogući su veći novčani dobici kao što su dobitak na lutriji ili nasljedstvo.

Početkom zime nastupa povoljan period za dobijanje kredita ili ulaganja u nove poslovne projekte.

Po pitanju finansija imaćete utisak da vam novac klizi iz ruku, ali vodeći se devizom “moraš potrošiti nešto para da bi zaradio više para” uspjećete da ostvarite dobit kroz ulaganja u malo rizičnije poslovne poduhvate.

LJUBAV

U ljubavi neće biti nekih većih promjena, ali takođe ni prevelikih trzavica, što će vam dobro doći i prijati posebno nakon teške i nepovoljne godine kakva je 2016.

Nemojte da vas ova prognoza deprimira, bez pretjeranih očekivanja nema ni prostora za velika razočaranja, pa se potrudite da malo više radite na sebi umjesto što ćete pretjerano brinuti.

Svaki napredak na ličnom planu u smislu emotivnog sazrijevanja učiniće da budete prijatnije društvo za suprotan pol, što će posebno osjetiti osobe u znaku Ribe koje su u gudim vezama sa pripadnicima vodenih znakova.

Moguće razočaranje na ljubavnom planu očekujte krajem godine, kada će do tada harmonični odnosi sa Ribama, Strijelčevima i Djevicama biti ozbiljno narušeni.

ZDRAVLJE

Zdravlje će tokom 2017. godine u mnogome zavisiti od vaše sposobnosti da odolite prekomjernoj upotrebi alkohola ili drugih opijata.

Izbjegavajte lijekove za smirenje.