Svijeće na stolovima su tako romantične i svečane, a ukrašavanje stolova sa njima je postala prava umjetnost. I vi možete unijeti dašak svečanosti na svoje stolove.

Zašto ne biste za slavu ukrasili stolove svijećama koje plutaju u vodi ili koje su stavljene u čašu napunjenu zrncima kafe, lavande ili cimeta. Ne samo da će jednim dijelom pokupiti dim (ako ima pušača među gostima), već će širiti i predivni miris.

Isto možete uraditi i za predstojeće božićne i novogodišnje praznike. Ideja je mnogo. Mi vam donosimo nekoliko prijedloga.

1. Dekoracija limunom

svece dekoracija1

Ako nemate mnogo prostora na stolovima ova dekoracija je možda i najbolja za vas. Uske čaše napunite vodom, ubacite dva limuna i na vrh stavite svjećicu.

2. Ples cvijeća

svece dekoracija2

Cvijeće ili samo par latica naslonite na čašu, pa zalijepite ukrasnom samoljepljivom vrpcom. U čašu ubacite svijeću i počeće magija i igra svjetala.

3. Mirisni cimet

svece dekoracija3

Za ovaj projekat vam trebaju samo debele bijele svijeće, štapići cimeta i komadić užeta. Oko svijeće poredate štapiće i zavežete užetom. Kada budu gorjele miris cimeta će se širiti kućom, a štapići će zaustaviti “suze”.

4. Uronjene u kafu

svece dekoracija4

Pripremite nekoliko ukrasnih keramčikih posudica i pržena zrnca kafe. Svijeće samo uronite u posudice sa zrncima i poredajte po stolu. Zapalite kada dođu gosti.

5. Svijeća u jabuci

svece dekoracija5

Fotografija vam govori sve. Ne samo da ovi držači za svijeće divno izgledaju, nego vjerujemo da i lijepo mirišu.

6. Miris lavande

svece dekoracija6

Ako imate viška cvjetova lavande možete svijeće postaviti na sto i na ovaj način. Naravno, možete koristiti mnogo manje posudice od ovih.

7. Jesenja dekoracija

svece dekoracija7

Za ovu posudicu za svijeće potrebne su vam drvene štipaljke, očišćena konzerva od tunjevine, ukras od jesenjeg lišća. Štipaljkama “uštinete” konzervu, poredate ih jedne do drugih, povežete komadom užeta i ukrasite žirevima i lišćem.

Izvor: lifepressmagazin