Prestavnici Centra javne bezbjednosti /CJB/ Banjaluka danas su u Osnovnoj školi /OŠ/ “Milan Rakić” u banjalučkom naselju Karanovac održali predavanje za učenike i nastavnike o posljedicama koje mogu nastati prilikom nestručnog rukovanja pirotehničkim sredstvima.

Portparol CJB Banjaluka Marija Markanović rekla je Srni da se kampanja Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske “Ne dozvoli da se smijeh pretvori u krik” sprovodi u pet osnovnih škola na području Banjaluke i obuhvata oko 170 učenika.

“Predavanja su do danas održana za učenike petog i šestog razreda u OŠ `Milutin Bojić` u mjestu Potkozarje, u OŠ `Milutin Bojić` u mjestu Mišin Han, u OŠ `Desanka Maksimović` u mjestu Dragočaj, u OŠ `Ćirilo i Metodije` i u mjestu Piskavica”, rekla je Markanovićeva.

Prema njenim riječima, učenici su kroz neposredno druženje sa prestavnicima CJB Banjaluka upoznati o bitnim informacijama o vrstama pirotehničkih sredstava, mogućim povredama koje nastaju usljed nestručnog rukovanja pirotehničkim sredstvima i sankcijama koje su predviđene za nezakonitu upotrebu pirotehničkih sredstava, kao i nezakonitu upotrebu vatrenog oružja.

CJB Banjaluka će i u narednom periodu nastaviti sa sprovođenjem preventivnih i represivnih aktivnosti u okviru kampanje “Ne dozvolite da se smijeh pretvori u krik”, kako bi građani predstojeće vjerske, novogodišnje i božićne praznike proveli u bezbjednom okruženju.

Izvor: Srna