Ujutro veoma hladno uz umjeren do jak mraz u većini krajeva. Biće pretežno vedro, u centralnom planinskom dijelu promjenjivo, lokalno i pretežno oblačno, posebno u kotlinskim predjelima, gdje može biti i magle. Tokom dana na sjeveru i jugu sunčano uz malu do umjerenu oblačnost, a u centralnom pojasu promjenjlvo oblačno uz sunčane intervale koji će se produžavati. Ostaće hladno vrijeme, ali s blagim porastom dnevne temperature u odnosu na prethodni dan, da bi ponovo u noći na nedjelju bilo hladno uz umjeren do jak mraz. Vjetar slab sjeverni, na jugu zemlje slaba do umjerena bura. Najviša dnevna temperatura vazduha od -2°C do 4°C, na jugu do 9°C, u višim predjelima od -4°C.

Dakle novogodišnja noć suva i veoma hladna, temperatura vazduha će biti od -8°C do  -3°C, na jugu oko 1°C, u višim predjelima od -11°C.

BANJALUKA:

Ujutro hladno sa umjerenim mrazem i malu oblačnost. Tokom dana pretežno sunčano. Vjetar slab do umjeren, sjeverni. Najviša dnevna temperatura oko 4°C. Novogodišnja noć veoma hladna s temperaturom oko -6°C.