Praznični dani svima su najljepši u toku jedne godine, budućiu da vlada posebno raspoloženje, posebna atmosfera kako u domovima, tako i širom gradova. Međutim, sve te euforije ne bi bilo kada se ne bismo brinuli o dekoraciji koja krasi domove, a posebno se svi trudimo kada dolaze Nova godina, te Božićni praznici. Danas imamo nekoliko odličnih ideja za dekoraciju za Badnji dan koja će vas sigurno oduševiti, te ćete je i sami napraviti. Najbolje od svega je što vam neće trebati mnogo materijala, kao ni vremena, samo malo mašte i kreativnosti.

Uzmite u obližnjoj cvjećari ili radnji male saksijice koje su zanimljivog izgleda, te u njih zasadite žito koje je poraslo ili neki cvijet koji volite. Oko saksije vežite satenske mašne, okolo možete staviti male svijeće i šišarke koje su samo okolo stavljene, a prethodno ih možete i ofarbati sprejom u boji, te će biti savršena dekoracija za sto ili neku policu.

Dekoracija za Badnji dan Uradi sama: Dekoracija za Badnji dan

Ovo je jedna od zanimljivijih ideja. Ubacite krajeve svijeća u toplu vodu, te kada se malo opuste zaglavite ih u grlo staklene flaše od vina ili nekog drugog pića. Prije flaše stavite satenske mašne i dekoracija je gotova.

Dekoracija za Badnji dan2 Uradi sama: Dekoracija za Badnji dan

Ukoliko nemate saksije, umjesto njih vam mogu koristiti šolje sa najrazličitijim motivima i različitih oblika, koje će izgledati veoma lijepo i odlično će ukrasiti vaš dom.

Iskoristite čaše ili male vaze kao svjećnjake. Stavite u njih nešto veće svijeće, te ih poređajte na tacnu koju ćete napuniti šarenim bombonama, što će dati odličan izgled.

Dekoracija za Badnji dan4 Uradi sama: Dekoracija za Badnji dan

Poslužite se šećerom ili kokosovim brašnom da ostavite utisak snijega na svojoj hrani ili stolu.

Dekoracija za Badnji dan5 Uradi sama: Dekoracija za Badnji dan

Kada koristite vaze kao svjećnjake možete ih uviti u čipku ili neki drugi materijal, koji će ih učiniti otmjenijim i elegantnijim.

Najvažnija je naravno dekoracija stola. Svi obraćamo pažnju na to kako će cijeli dom izgledati, ali je sto najbitniji. Učinite da sve blista. U tome će vam pomoći ova dekoracija prstenova za salvete. Uradite ih od svježeg cvijeća ili zelenog lišća, što će vaš dom učiniti dosta toplijim i prijatnijim.

Dekoracija za Badnji dan7 Uradi sama: Dekoracija za Badnji dan

Još jedna dekoracija svjećnjaka koja je sva u znaku Badnjeg dana. Uzmite veliku vazu, široku, u koju ćete ubaciti manju sa svijećom. Prostor između njih dvije ispunite orasima, šipurkom i nekim  drugim koštunjavim voćem, te ćete dobiti prekrasan svjećnjak koji je sasvim unikatan.

Dekoracija za Badnji dan8 Uradi sama: Dekoracija za Badnji dan

Svjećnjak možete napraviti i tako što napravite zeleni vijenac, te sredinu ispunite sitnijim svijećama, tanjim, te ćete dobiti fantastičan ukras za sredinu svog stola.

Izvor: wm