Žene koje važe za najljepše poznaju male trikovi koji dovode do toga da njihova koža jednostavno blista. Evo i koji su trikovi u pitanju.

Za beskprjekoran izgled supermodela zaduženi su sljedeći mali trikovi:

Očistite lice od previše šminke

Nakon nošenja mnogo šminke, pogotovu pudera, pore se mogu začepiti što dovodi do pojave bubuljica. Zato je dobro da sa vremena na vrijeme zagrijete vodu, stavite u nju čaj od nane, peškir preko glave, a lice preko posude. Tako ćete otvoriti pore i očistiti lice.

Trik za bubuljice

Kada vam se pojavi bubuljica, stavite na nju pastu za zube i ostavite da djeluje neko vrijeme, a zatim isperite. Ovaj trik koristi većina modela kada treba da djeluju brzo.

Pilinzi i maske

Koliko svojoj koži posvetite vremena toliko će i djelovati njegovano. Korisno je da s vremena na vrijeme upotrebljavate i maske, ali i da radite pilinge. Tako ćete oporaviti kožu i učiniti je sjajnom.

Same svoji majstori

Umjesto da bacate pare na skupe proizvode, nekad možete sami napraviti svoju masku. Među modelima su posebno popularne maske sa avokadom i medom. Ovo možete praktikovati dva puta nedjeljno, a rezultati će biti vidljivi nakon nekoliko dana.

Zdrava ishrana

Modeli jako vode računa o tome šta jedu, što pak utiče i na kožu. Birajte zdrave namirnice i pijte često vodu koja je jako važna za hidrataciju kože.

Izbjegavajte alkohol

Većina modela izbjegava alkohol jer on ima loš uticaj na kožu. Ukoliko ne možete da odolite da popijete po neku čašicu, onda ga obavezno kombinujte sa čašom vode.

Zategnite kožu ledom

Zvuči bolno, a i jeste, ali većina modela praktikuje ovu metodu. Naime, led je dobar jer brzo zategne lice, a i dovodi do brže cirkulacije krvi.

(superzena)