Direktor “Aerodroma Banjaluka” Miroslav Janjić izjavio je da će nakon završetka investicija u ovaj aerodrom, iz Banjaluke avioni do kraja godine letjeti na nekoliko značajnih destinacija, od kojih se razmatraju Beč ili Cirih, a da je cilj da za tri godine bude otpremljeno 200.000 putnika.

U prošloj godini ukupno je bilo 1.480 letova. Iz toga vidite da nema dana bez nekih letova. U istom periodu prihvaćeno je i otpremljeno 21.315 putnika. To ni izbliza nije približno potencijalu koji iznosi oko 200.000 putnika za prve tri godine“, rekao je Janjić za “Nezavisne novine”.

On je naveo da je u planu izgradnja objekta za robni saobraćaj.

“Ta djelatnost je značajnije bila prisutna tokom 2014. prilikom transporta rashlađenog mesa za Tursku. Tako ćemo dobiti kapacitet koji će biti najznačajniji u BiH i cijelom regionu, a takav sadržaj nema ni Beograd, Zagreb pokušava, u fazi je izgradnje, ali mi ćemo završetkom te investicije sasvim sigurno biti najznačajniji na ovim prostorima”, tvrdi Janjić.

On je naglasio da je u planu i nadogradnja aerodromske zgrade koja ne zadovoljava aerodromske sadržaje koje traže avio-kompanije.

“One, na primjer, traže određeni broj kvadrata po putniku, klimatske i sanitarne uslove, određeno vrijeme prihvata i otpremanja putnika. Te standarde sada nemamo u cijelosti i tu investiciju planiramo završiti do kraja godine”, rekao je Janjić.

Izvor: Srna