Džudo klub ”Laktaši” Laktaši egzistira već 24 godine i za to vrijeme članovi ovog kluba su ostvarili značajne rezultate kako na domaćem, tako i na međunarodnom planu.

U okviru svojih programskih aktivnosti već 15. put zaredom ovaj klub organizuje Međunarodni džudo turnir ”Laktaši OPEN” 2017. koji svake godine okuplja preko 1000 džudista svih uzrasnih i težinskih kategorija iz zemalja regiona.

Očekuje se dolazak džudo klubova iz Srbije, Crne Gore, Hrvatske, Rumunije, Federacije BiH i Republike Srpske.

Ovo je zasigurno jedan od najbolje organizovanih turnira u regionu, ali i najmasovnijih.

Turnir će se održati dana 11. i 12.02.2017. godine (subota i nedjelja) u Sportskoj dvorani u Laktašima sa početkom u 10,00 časova.

Prvi dan takmičenja nastupaju mlađe uzrasne kategorije (mlađi poletarci, poletarci, mlađi i stariji pioniri), dok će drugog dana takmičenja nastupiti kadeti, juniori i seniori u muškoj i ženskoj konkurenciji.

Džudo savez Republike Srpske je, uvidjevši organizacione i logističke kapacitete ovog kluba, istom povjerio i organizaciju Prvenstva Republike Srpske za seniore, koji će se održati 11.02.2017. godine (subota), takođe u Sportskoj dvorani u Laktašima sa početkom u 10,00 časova.

Očekuje se nastup najboljih džudista Republike Srpske, jer pobjednici obezbjeđuju pravo učešća na Prvenstvu BiH ove i naredne godine.

Organizacija ova dva velika događaja u istom terminu zahtjeva još veće ljudske i logističke kapacitete, ali uz veliko iskustvo koje Džudo klub ”Laktaši” ima u organizaciji različitih događaja, bez sumnje će se i ova takmičenja održati na najbolji mogući način.

Pored takmičarskog dijela, u petak 10.02.2017. godine u prostorijama Džudo kluba ”Laktaši” sa početkom u 13,00 časova održaće se i sudijski seminar na kojem će se obraditi najnovija sudijska pravila donesena od strane Internacionalne džudo federacije (IJF), te će sudije potvrditi svoje sudijske licence, a treneri se detaljno upoznati sa istim.