Dvadesettrogodišnji mladić čiji su inicijali D.Z. iskočio je kroz prozor u Policijskoj stanici Laktaši dok je čekao na saslušanje, nakon čega je teže povrijeđen, rečeno je Srni iz Centra javne bezbjednosti /CJB/Banjaluka.

“Dva lica su pozvana u Policijsku stanicu Laktaši na ispitivanje zbog sumnje da su na području ove opštine izvršili više krađa, nakon čega je jedan iskočio kroz prozor, pokušavajući da pobjegne”, rekla je Srni portparol CJB Banjaluka Marija Markanović.

Ona je istakla da su policijski službenici u ponedjeljak, 27. februara, jedno lice ispitivali, dok je drugo čekalo u hodniku, te u jednom terenutku bez povoda i iznenada iskočilo kroz prozor.

“Policijski službenici nisu primjenjivali sredstva prinude prema licima, lica nisu lišavana slobode, već su se uredno odazvala po uručenom pozivu“, precizirala je Markanovićeva.

Prema njenim riječima, policijski službenici su odmah ukazali prvu pomoć povrijeđenom, koji je nakon dolaska Službe hitne pomoći Laktaši prevezen i zbrinut u Univerzitetski klinički centar Republike Srpske u Banjaluci.

O svemu je upoznat dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva u Banjaluci, koji je naložio da se izvrši uviđaj na mjestu samopovređivanja lica jer u konkretnim slučaju nema elemenata krivičnog djela, te da se nadležnom tužilaštvu dostavi izvještaj.

O svim činjenicama upoznata je i Jedinica za profesionalne standarde Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske.

Izvor: Srna