Cork, Ireland

Kada je u pitanju održavanje noktiju jedan od najpopularniji trendova sigurno je gel-manikir. Žene koje ne vole same uređivati nokte ili, pak, nemaju vremena za česta lakiranja kod kuće znaju se odlučiti upravo na geliranje noktiju.

A prije nego što donesete odluku donosimo vam tri stvari koje bi trebalo da znate o gel-manikiru

1. Dugotrajnost gel lakova

Najveći razlog zbog kojih je gel-manikir toliko popularan vjerovatno je povezan s dugotrajnošću laka. Za razliku od običnih lakova koji nakon nekoliko dana više ne izgledaju besprijekorno, idealan izgled gel laka može potrajati i do tri sedmice ako se pravilno brinite o svojim noktima.

2. Slabljenje noktiju

Postoji mogućnost da proces geliranja noktiju izazove dehidraciju i stanjivanje noktiju. Ono što treba da imate na umu ako se odlučite na gel-manikir je da je zapravo najštetniji dio cijelog procesa samo uklanjanje manikira.

3. Uklanjanje gel-manikira

No, odstranjivanje gel laka ne mora nužno da znači i potpuno oštećenje noktiju. Ali, i zato postoji adekvatno rješenje. Nakon što gel na noktima izraste, umjesto potpunog skidanja gel-manikira odlučite se na stavljanje trajnog laka dokle god gel ne izraste u potpunosti. Trajni lak ne oštećuje nokte jer ne zahtjeva turpijanje, te na taj način nećete ni osjetiti da ste se riješili gela, a nokti neće biti tanki i oštećeni kao što su nakon direktnog odstranjivanja gela s noktiju.

 (zadovoljna.dnevnik.hr)