Zbog Kylie Jenner, koja je dodatnim iscratvanjem svojih, već dovoljno punih usana, postala kraljica ovog trenda, ili zbog uobičajenog povratka trendova poslije nekog vremena, iscrtavanje usana je ponovo apsolutni hit u šminkanju.

Vizažisti koriste ovu tehniku kako bi usnama dali dodatnu punoću, i to na jednostavan način koji svaka od vas može probati kod kuće.

Za dobro konturisane usne je važno odabrati olovku koja je za nijansu tamnija od ruža koji ste odabrali. Tvrđe olovke za usne daće vašim usnama punoću i obim, a mekše olovke za usne diskretno će učiniti usne prirodno punijim.

Govorimo li o iscrtavanju usana, važno je pridržavati se nekoliko osnovnih pravila. Ako linija olovke prelazi rubove usana možete izgledati grubo i “umjetno”.

Prateći savjete poznatih vizažista, zaključili smo kako sredina usana treba da bude naglašenija, dok na rubove usana treba nanijeti samo blagu liniju kako bi usne izgledale prirodno.

Ako nemate dovoljno iskustva u iscrtavanju usana, naš savjet je – počnite s ružem i olovkom u nude nijansi. Tako ćete biti sigurne kako greške koje napravite u nanošenju ruža i olovke, neće biti previše vidljive, a vama će biti lakše da ih ispravite.

make-up.hr