Hot wax treatment

Svaka žena očekivala bi da će osoba koja je vidi u jednom od najranjivijih trenutaka u životu saosjećati sa njom i pomoći joj da ipak što bezbolnije prođe kroz tu “krizu”. Ipak, začudili biste se koliko stvari o depilaciji kozmetičarke skrivaju.

U nastavku vam otkrivamo 5 najčešćih “tajni”i…

1. Namjerno požuruju

Za razliku od manikira, čišćenja lica ili masaže, depilacija je jedan od tretmana koji kozmetičarke namjerno požuruju. Činjenica je da depilacija nije bezbolan tretman pa je svima u cilju da se što prije završi. Tu čak nije ključan ni faktor iskustva osobe koja vas depilira. Ako smatrate da bi trebalo da bude nježnija, to joj odmah naglasite.

2. Nisu sve kozmetičarke edukovane

U salonima specijalizovanim za depilaciju, pravilo je da sve kozmetičarke moraju proći posebnu edukaciju. Ipak, u mnogim salonima vrlo često rade pripravnice koje nemaju iskustva ili se uče na vama. Dva su pitanja koja će vam otkriti istinu o tome da li je neki salon dobar izbor za vas: “Koliko dugo se bavite depilacijom?” i “Koliko depilacija dnevno obavljate?”

3. Kada je najbolje vrijeme za depilaciju

Naše tijelo ima svoj bioritam pa su tako stručnjaci izračunali da je najbolje vrijeme za depilaciju sredina jutra, sredina popodneva, vikend i ponedjeljak.

4. Postoje načini da smanjite bol

Ne čekajte predugo između zakazanih termina. Što duže čekate dlačice će biti duže i gušće, a to znači i više boli. Ako imate vrlo osjetljivu kožu posavjetujte se sa dermatologom – možda će vam trebati neki proizvod za smanjivanje boli koji možete popiti prije tretmana. Takođe, ne zakazujte depilaciju sedmicu prije menstrualnog ciklusa jer ste tada osjetljiviji na bol, a dlačice brže rastu!

5. Pravo vrijeme za “brazilku”

Ako ste jedna od onih hrabrih žena kojoj je odlazak na brazilsku depilaciju “peace of cake”, svaka vam čast! Ipak, većina žena smatra ovu depilaciju vrlo bolnom. Najveća greška koju pri tome rade je da na tretman dolaze u uskim pantalonama. S obzirom da vosak otvara pore i uzrokuje pojačanu osjetljivost kože, uska odjeća će dodatno iziritirati kožu i uzrokovati veće probleme.

(Elle.rs)