Banjalučanin Stevo Selak, koji je lani izazvao veliku medijsku pažnju napravivši od gline skulpturu predsjednika Ruske Federacije Vladimira Putina, sada završava skulpturu američkog predsjednika Donalda Trampa.

Selak je tim povodom izjavio Srni da svojim novim kiparskim poduhvatom namjerava da “pomiri” decenijama zavađene strane.

“Mislim da bi cijeli svijet bio mirniji, čovječniji i prosperitetniji da Tramp i Putin pruže ruku jedan drugome. Zato kip Trampa i drži ruku na Putinovom ramenu”, rekao je Selak koji je samouk.

On je najavio da će kip Trampa u prirodnoj veličini, najvjerovatnije, završiti do početka maja, te da će statua biti viša od 190 centimetara.

“Tramp će biti viši od Putina. Potrošiću na njega stotine kilograma gline i potpuno sam uvjeren da će ovaj moj potez i ideja mira doprijeti do novog američkog predsjednika putem medija”, poručio je Selak.

On je dodao da se pored kipova, koji se nalaze u njegovom dvorištu u banjalučkom naselju Paprikovac, fotografišu brojni prolaznici iz Banjaluke i okoline.

Izvor: Srna