Naslovna Ogledalce Ljepota Kako tanka kosa da dobije na volumenu

Kako tanka kosa da dobije na volumenu

Ako imate prirodno tanku kosu, postići željeni volumen – i što je najvažnije – zadržati ga- nije baš lako, ali je, ipak, moguće.

Pripremili smo za vas nekoliko savjeta koji će pomoći da frizuru učinite bujnijom i uvijek izgledate neodoljivo:

Poigravajte se dužinom kose

Mnogi stilisti kažu da optimalna dužina kose ne treba da bude ispod ramena, jer na ovaj način može da se pokaže volumen. Kratka kosa se lakše namješta i uvijek birajte volumen, ne dužinu.

Napravite frizuru sa više slojeva

Jedna od frizura koja pomaže da imate više volumena jeste ona sa neravnim pramenovima. Dobra stvar kod ovoga je što lijepo stoji svakom obliku lica ili tipu kose.

Dodajte malo boje

Možete istaći volumen ne samo dužinom kose, već i bojom. Možete naglasiti kosu jednom bojom u više nijansi.

Perite kosu na pravi način

Čak i obična stvar koja je pranje kose može uticati na volumen. Bitno je da se pridržavate nekih osnovnih pravila. Prvo nanesite šampon na korijen kose i utrljajte ga, dok ostatak šampona samo iskoristite za ostali dio kose. Ne trljajte krajeve, jer su dovoljno suvi.

Kada stavljate regenerator za kosu obavezno ga stavite po dužini, ne i na korijen, jer će vam samo umastiti kosu. Redovnim pranjem kose ćete regulisati cirkulaciju krvi i riješićete se mrtvih ćelija. Ne perite je svaki dan, jer ćete joj oštetiti zaštitni sloj, od čega će biti slabija.

Volumen na korijenu

U današnje vrijeme postoji mnogo načina kako da postignete volumen, počev od viklera, pa sve do posebnih sprejeva i figaro pegli. Ako nemate ništa od navedenog, pokušajte da iskoristite običnu šnalu za kosu. Samo ih stavite na vlažnu kosu dok se ona ne osuši. Vaš korijen će biti blago podignut i nećete dobiti neprirodan izgled volumena.

Ne pretjerujte sa preparatima za oblikovanje kose

Prevelika količina pjene za kosu ili drugih preparata može učiniti vašu kosu težom i zbog toga nećete moći da dobijete željeni izgled. Na kratku kosu je dovoljno da se nanese pjena veličine oraha, a za dugu kosu veličine teniske loptice.

Primijenite princip „kreativnog haosa“

Glatka i pažljivo očešljana kosa ponekad izgleda previše ravno i tanko. Malo haosa može biti vaš najbolji prijatelj kada ste u potrazi za volumenom. Ovo se može postići uz pomoć svijetlih talasa, držeći ih samo na labavoj traci za kosu ili korišćenjem pjene za stilizovanje.

Koristite suvi šampon

Suvi šampon je pravi spas za sve one koji nemaju vremena da operu kosu i dugo je sređuju. Uklanjanjem prljavštine sa korijena može da pomogne da se postigne volumen, dajući takođe i izgled čistoće. Isti efekat se može postići uz pomoć dječjeg pudera.

Sušite kosu odozdo

Običan fen vam može pomoći da dobijete volumen. Jednostavno okrenite glavu i kosu naopačke i usmjerite topli vazduh od korijena do vrhova. Alternativno, jednostavno podignite gornji dio vaše kose i osušite je u vertikalnom položaju.

Napravite razdjeljak sa strane

Umjesto klasičnog razdjeljka na sredini, napravite neku promjenu. Imate dosta izbora: cik-cak, sa strane ili čak više toga odjednom. Ovaj jednostavan trik može dati volumen vašoj kosi.

 

(Femina)