Mađar Pik Barnabas pobjednik je prve etape biciklističke trke „Beograd Banjaluka“, a na cilju prvog dijela trke u Bijeljini u neizvjesnoj završnici stigao je ispred vozača slovenačkog „Kulta“ Roberta Jenka.

Treći na cilj stigao je srpski reprezentativac u ekipi “Adrije” Dušan Rajović.

Pik je dionicu od prestonice Srbije do Bijeljine dugu 128 kilometara prevezao za tri časa, tri minute i 16 sekundi, što znači da je u prosjeku vozio 41,7 kilometara na čas.

Bilo je zaista teško, jer je kiša počela da pada kada smo bili otprilike na tridesetom kilometru. Nekim vozačima ne odgovaraju takvi uslovi, meni je takođe bilo teško, ali sam uspio. Jedva sam čekao finiš, dao sve od sebe i vrlo sam srećan jer sam pobijedio u svom prvom nastupu na ovoj trci – rekao je Pik Barnabas.

Posle cilja u Bijeljini, karavan se seli u Teslić odakle će danas u podne krenuti druga trka. Na startu se očekuje veći broj takmičara, jer je nekoliko ekipa odlučilo da vozi samo drugu trku koje će biti bodovana za Prvenstvo Balkana 2017. Godine. Karavan će preko Tešnja, Doboja, Dervente, Prnjavora i Laktaša stići u Banjaluku.

Izvor: blicrs