Vožnja automobilom po Ulici braće Podgornika u Lazarevu predstavlja izazov i za najiskusnije vozače, kažu mještani ove ulice.

Naime, kako ističu, duž ulice nalazi se više od 20 rupa, među kojima je desetak velikih “kratera” koji su opasni za pješake i vozače, ali nerijetko pričinjavaju i materijalnu štetu na vozilima.

Mještani kažu da vozači koji svaki dan prolaze ovom ulicom, kao da voze slalom, jer izbjegavaju rupe.

“Vozači voze veoma brzo i nerijetko ulaze u suprotnu traku izbjegavajući rupe. Malo je onih koji sačekaju da prođu vozila iz suprotnog smjera kako bi zaobišli rupe na putu”, pričaju mještani.

Problem su i brojni šahtovi koji su napravili ulegnuća i izbočenja na cesti, tako da mještani i zbog toga strahuju za svoju bezbjednost.

Draško Mačkić, mještanin naselja Lazarevo, kaže da su rupe već dugo na cesti i da je prava katastrofa kako vozači voze Ulicom braće Podgornika.

“Opasno je za sve učesnike u saobraćaju, a posebno za pješake. Najgore je kad pada kiša, jer se te rupe skoro i ne vide”, rekao je Mačkić.

Marija Topić, mještanka Lazarava, svaki dan prolazi ovom ulicom i kaže da su velike rupe na cesti veoma opasne za vozače i da je njen muž tako probušio gumu na automobilu.

“Rupe su strašne, kako ih zakrpe, tako se one brzo ponovo pojave poslije prvih kiša”, kaže Topićeva.

Jedna mještanka Lazareva rekla nam je da je, dok je vozila dijete u vrtić, probušila gumu i iskrivila felgu kada je upala u jednu udarnu rupu u ovoj ulici.

Milenko Šajić, portparol Gradske uprave, rekao je da je u toku saniranje gradskih saobraćajnica, čime će biti obuhvaćena i ova ulica.

“Ne mogu trenutno da preciziram kada će ova ulica biti sanirana, ali u toku je sanacija, i Ulica braće Podgornika će doći na red”, rekao je Šajić.

Nakon zimskog perioda, problem oštećenja i krpljenja rupa po putevima svake godine najizraženiji je u ovo doba.

(nn)