Četrdesettrogodišnji Banjalučanin čiji su inicijali D.R. uhapšen je zbog sumnje da je tokom aprila na području Banjaluke počinio dvije teške krađe i razbojništvo, čime je pričinio meterijalnu štetu od 2.300 KM.

D.R. je osumnjičen da je 3. aprila maskiran i sa nožem u ruci ušao u samostalnu trgovinsku radnju u Ulici tromeđa odakle je ukrao oko 1.800 KM, nakon čega je pobjegao.

On je 7. aprila, takođe maskiran, ušao u jednu prodavnicu, nožem povrijedio trgovca, a zatim ukrao oko 300 KM, saopšteno je iz Policijske uprave Banjaluka.

D.R. je 26. aprila u Ulici kralja Petra Drugog Karađorđevića maskiran ušao u samostalnu trgovinsku radnju odakle je ukrao oko 200 KM.

Nakon ispitivanja, osumnjičeni je pušten na slobodu, a protiv njega će biti dostavljen izvještaj nadležnom tužilaštvu zbog krivičnih djela teška krađa i razbojništvo.

Policija nastavljaju rad s ciljem utvrđivanja da li se D.R. može dovesti u vezu sa izvršenjem još nekih krivičnih djela.

U rasvjetljavanju ovih krađa i razbojništva zajednički su učestvovali pripadnici Sektora kriminalističke policije Policijske uprave Banjaluka i Policijske stanice Banjaluka-Lazarevo.

(Srna)