Osmog juna 2017. godine na koncertnoj pozornici tvrđave “Kastel”, Queen Estrada organizuje koncert “Dva sveta” Željka Joksimovića.

“Dva sveta” je projekat u kojem je jedan od najpopularnijih muzičara sa ovih prostora  Željko Joksimović, izmjenio aranžmane najpoznatijih folk, pop i rok pjesama, kao i nekoliko njegovih pjesama, koje su oduševile publiku u seriji koncerata u decembru prošle godine, u Skoplju, Nišu, Beogradu i Zagrebu.

Pjesme su “obučene” u sving muziku i u odijelo džeza. Riječ je o osvježenju na našoj muzičkoj sceni, po uzoru na Pola Enku i Majkla Bublea, slavne svetske muzičare, ali na Željkov način.Na spisku obrađenih pjesama su, između ostalih iJa sam težak kao konj” (Električni orgazam), “Jesen u mom sokaku”, “Vlajna”, “Ljubavi moja tugo” (Predrag Živković Tozovac), “Suada” (Plavi orkestar), “Dva sveta” (Toma Zdravković), “Neko te ima noćas” (Van Gog), “Oko moje sanjivo” (Magazin), “Skitnica” (Jasna Zlokić), “Ne kuni me majko” (Luis), “Sve što znaš o meni” (Arsen Dedić), dok je iz svog repertoara Joksimović izdvojio numere poput “Zaboravljaš”, “Nije ljubav stvar”, “Ono naše što nekad bejaše”, “Michelle”, “Leđa o leđa”, “Habanera”

Spektakl prati vrhunska produkcija koja pomjera granice kada je u pitanju scenografija, ozvučenje, rasvjeta, a svaku numeru prati poseban film sa pričom koju je osmislio  čuveni scenarista Nebojša Romčević. Željko tada razgovara sa publikom i dočarava im emocije i poruke koju nosi svaka pjesma, na specifičan način. Cjelokupan doživljaj je filmski, na momente i nestvaran.

Na bini se nalazi oko 30 muzičara, od instrumenata uključene su trube, trombone, saksofoni, klavir, klavijature, gitara, bas, bubnjevi, perkusije, prateći vokali. Preko 40 ljudi je uključeno u organizaciju projekta, na čelu sa Željkom Joksimovićem.Koncert “Dva sveta” traje oko dva sata, a Željko izvodi oko 25 pjesama na nastupu.

Do sada su u okviru “Dva sveta” izvedeni koncerti u Skoplju (4), Nišu (2), Beogradu (2), Zagrebu (2).

Cijena ulaznice je 20 KM i broj mjesta je ograničen jer se radi isključivo o mjestima za sjedenje.Ulaznice u prodaji od ponedeljka 15. maja 2017. godine. Rezervacije i informacije na telefon: 066 905 399.