Proteklog vikenda takmičari Atletskog kluba Banjaluka nastupili su na tri takmičenja i kući donijeli nekoliko medalja.

U subotu su uspješan nastup imali na takmičenjima u Beogradu i Zagrebu.

Prvo je u Beogradu na juniorskom mitingu ”Memorijal profesor Aleksandar Marinković” Aleksandra Roljić u trci na 400 m osvojila 2. mjesto istrčavši lični rekord (58.39).

Stefan Stanković je na istom takmičenju u skoku u dalj zauzeo 4. mjesto, dok je Bojan Gajić u trci na 400m bio 5.

U Zagrebu na Međunarodnom mitingu njihovi pioniri su takođe ostvarili dobre rezultate. Trku na 200m Aleksa Ilić je istrčao za 24.48 dok je Sandro Ćorić trčao 25.14.

Srđan Đaković je učestvovao u trci na 500 m i ostvario vrijeme od 1.19,79 dok je Ena Mijić istrčala 300 m za 47.30.

Takmičenje na Sokocu

Juče su članovi Atletskog kluba nastupili na Prventstvu BIH, koje je održano na Sokocu.

U kategoriji cicibana/ki zlatne medalje su osvojili: Nika Popić u trci na 200m, a osvojila je i srebro u trci na 60 m.

Iste plasmane ostvario je i njen klubski kolega Stefan Marčetić koji je takođe osvojio zlato na 200 m i srebro na 60 m. Zlato je osvojio i Kristijan Roljić u trci na 600 m.

“Naši cicibani i cicibanke su ostvarili pobjede i u štafetama 4×100 m. Cicibani su trčali u sastavu: Damjan Macanović, Aleksa Kuduz, Kristijan Roljić i Stefan Marčetić, dok su cicibanke nastupile u sljedećem sastavu: Marija Vukić, Marija Mršić, Sara Vukić i Nika Popić”, kazali su u Klubu.

Na kraju dvije srebrene medalje je osvojila Marija Mršić u trci na 200 m i u skoku u dalj, Aleksa Kuduz je takođe osvojio dvije medalje i to srebro u skoku u dalj i bronzu u trci na 60 m.

Kako je navedeno, do bronzane medalje je došla Sara Vukić u skoku u vis. Kod pionirki Slađana Tomaš je osvojila srebrenu medalju u trci na 600 m.

(mojabanjaluka.info)