Gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić ozvaničio je juče početak radova na izgradnji vodovodne mreže u banjalučkoj Mjesnoj zajednici Lazarevo, čija je vrijednost 75.000 KM.

Radojičić je tom prilikom naveo da će okončanjem radova 25 domaćinstava ovog naselja riješiti problem vodosnabdijevanja, te da će Grad nastaviti rad na još nekoliko ovakvih projekata, saopšteno je iz Gradske uprave.

“Najviše takvih radova biće u Kuljanima, gdje postoji velika potreba za rekonstrukcijom mreže. Istovremeno, vodimo više razgovora sa stranim investitorima o mogućnostima većeg kreditnog aranžmana za rješavanje mnogo žkrupnijihž poslova u oblasti vodosnabdijevanja i kanalizacije na širem području grada”, kaže Radojičić.

On je dodao da se pregovori vode sa Evropskom bankom za obnovu i razvoj, Evropskom investicionom bankom i drugim potencijalnim partnerima o projektima čija je vrijednost do 10 miliona evra, a koji bi u narednim godinama na širem području grada riješili ili većinom riješili probleme vodovoda i kanalizacije.

(Srna)