Ovogodišnji 24. međunarodni “Đurđevdanski festival dječije pjesme”, koji će večeras biti otvoren u Banjaluci, biće u znaku jubileja – 50 godina Radija i 25 godina Televizije Republike Srpske.

Na ovogodišnjem Festivalu 19 mališana i đurđevdanskih zvjezdica otpjevaće 16 novih dječijih hitova, saopšteno je iz RTRS-a.

Takmičarski dio Festivala počinje u 20.00 časova u Sportskoj dvorani “Borik”, a pred početak manifestacije, u 18.00 časova, Redakcija Festivala pripremila je malo “zagrijavanje” – reviju dječijeg stvaralaštva.

Na reviji će nastupiti mališani iz baletskog studija “Alegro”, plesnog studija “Siti džez”, Jelena Davidović i Doroteja Sladojević iz “MaMa voks muzičkog ateljea”, te Emilija Boškić iz dječijeg ansambla Kulturno-umjetničkog društva “Sveti Sava”, plesni studio “Blok”, “Habanera” akademski plesni studio, dječiji hor “Vrapčići”, “Maksi stil plesni studio”, Centar “Dajte nam šansu – Zvjezdice”.

I ove godine RTRS se odlučio da sav prihod od ulaznica ide u humanitarne svrhe, i to Dječijem odjeljenju Opšte bolnice Zvornik. Ulaznice se mogu kupiti po simboličnoj cijeni od jedne KM na prijavnici RTV Doma i u biletarnicama Sportske dvorane “Borik”.

Prijatelj Festivala je kompanija “M:tel”, a među sponzorima su Grad Banjaluka i Ministarstvo porodice, omladine i sporta Republike Srpske

(Srna)